Hem & Villa 2010: entrétorget

Det är Svenska Moderådet som står bakom utställningen på entrétorget på årets Hem & Villa-mässa, jag besökte ju den i Stockholm i helgen som var. Årets inspirationsutställning har tagit formen av ett modernt allrum och man ser att det finns drag av den fortfarande rådande ateljétrenden. Dessutom präglas den av stereotypt ekotänk med naturnära färger Läs Mer »

Hem & Villa 2010: entrétorget

Det är Svenska Moderådet som står bakom utställningen på entrétorget på årets Hem & Villa-mässa, jag besökte ju den i Stockholm i helgen som var. Årets inspirationsutställning har tagit formen av ett modernt allrum och man ser att det finns drag av den fortfarande rådande ateljétrenden. Dessutom präglas den av stereotypt ekotänk med naturnära färger och genuina material. Jag gillar verkligen ordleken på trätemat. Det hela är vackert att titta på men jag saknar inredning som andas hållbarhet utan att för den sakens skull vara obehandlad björk (om jag ska generalisera). Det blir lite ihåligt, på gränsen till löjligt. Kanske tar jag mig lite ton nu men kan inte inredningsvärlden utmana sig själv och skapa inspiration som inte är så förbaskat övertydlig?


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Hem & Villa 2010: entrétorget"

 1. [room] by sofie skriver:

  Hallå Sara! Tack för rapport från Hem & Villa Mässan. Såå ledsen att jag inte kunde vara med på Form Forum. Gillar din bild från hotellrummet 😉 Familjen har ju blivit större och avståndet till Stockholm har blivt lite längre 🙂

  …och tack för tipset om Maskros modell mindre!!!
  KRam SOfie

 2. Sofia-Tingelings skriver:

  Håller med dig. Övertydlighet är urtråkigt!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Little Miss Fix It

 • Mitt varmaste tack!

  Som ni kanske förstått har något varit i görningen här på bloggen. Efter ett år på RUM hemma har jag bestämt mig för att flytta hem till blogg.se, hem till där allt började 2006. Det har varit en spännande tid och jag är tacksam över att ha varit en del av tidningens webbsatsning, och inte Läs Mer »

 • 9 från Insta

  Juli sa bara swosh. Sol, bad, västkust, östkust och kompishäng deluxe kan sammanfatta denna sommarmånad. Jag har varit lite mer aktiv på Instagram (@littlemissfixit) än här på bloggen (mest p g a att jag inte kunnat blogga från mobilen, tekniskt strul i semestertider, gaah) och här kommer nio bilder från min semester, som tack och Läs Mer »

 • Hej då juni. Hej semester!

  Vilken underbar sommarmånad jag blickar tillbaka mot. Du som följer mig på Instagram känner kanske igen bilderna för här kommer en samling av nio stycken som sammanfattar juni; 1). Juni började lite tungt när min mormor smet mot nya äventyr. 2). Bloggen passerade 10-årsstrecket och jag firade det med återvunna nyårsballonger ute på torpet. Någon Läs Mer »

 • Little miss fix it 10 år!

  Jag minns så himla tydligt den där varma sommaren 2006. Jag hade precis fått beskedet att jag skulle tillbringa höstterminen i Tyskland och tänkte att det vore bra att ha en blogg att spara intrycken i, eller det hade jag väl tänkt i gott och väl ett år men inte kommit till skott förrän nu Läs Mer »