Pumpaexpert sökes!

Idag är jag uppe långt före tuppen, jag tänkte nämligen hinna jobba lite innan resten av dagen ska ägnas åt utbildning och avdelnings kick-off! Det är en hemlis vad vi ska göra för aktivitet men jag har på känn att det blir något konstnärligt och kladdigt?! Jag tänkte be er om hjälp kära bloggläsare för Läs Mer »

Pumpaexpert sökes!

Idag är jag uppe långt före tuppen, jag tänkte nämligen hinna jobba lite innan resten av dagen ska ägnas åt utbildning och avdelnings kick-off! Det är en hemlis vad vi ska göra för aktivitet men jag har på känn att det blir något konstnärligt och kladdigt?! Jag tänkte be er om hjälp kära bloggläsare för jag gjorde ett spontanköp av en pumpa för ett tag sen, för den var så himla – ehh – perfekt. Pumpornas pumpa liksom. Tanken var ju att göra en fin klassisk lykta a la Halloween och nu undrar jag om det är någon som har erfarenhet av pumpaskärning, vet någon fin mall, bästa kniven eller annat bra och ha tips? Det mottages tacksamt på littlemissfixits(a)gmail.com eller via kommentar! Jag har ju bara en chans att lyckas skära till denna smashing pumpkin…


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Pumpaexpert sökes!"

 1. Pumamamman skriver:

  Hej
  Du behöver en kort kniv till pumpan…funkar bäst
  Fina/rysliga mallar hittar du på http://www.festfixarna.com
  de har en hel del användbart, det är bara att klicka sig fram…
  Kramis

 2. Hej på dig! Mallar finns det massor av på nätet, googla dig till amerikanska Halloween-sidor så hittar du nog. Jag brukar rita ut med vanlig bläckpenna innan jag börjar skära, och skär gör jag med en Global-kniv. Sedan gröper jag ur kärnorna och annat löst material. Håll pumpan under tak om det regnar, och fryser det och blir plusgrader igen brukar det inte vara så lyckat heller. Annars kan dom stå sig i många veckor!

 3. Kattis skriver:

  Kolla in marthastewart.com där finns massa tips på både hur och vad man ska karva.

 4. Linda skriver:

  Ingen aning, men lycka till och hoppas på att få se resultatet sedan! 🙂

 5. Carina skriver:

  Jag vet bara att min pumpa var hårdare än jag föreställt mig inuti och det var rätt kämpigt att gräva, klafsigt oxå så gummihanskar kanske inte är helt fel om man inte vill gegga ner sig rejält.
  Kanske en sådan där liten trägårdsspade är bättre än sked som jag hade och slet med.

  Ritade oxå innan men kände som du, man har bara en chans att det ska bli snyggt!
  Bra tips du fick om väta och kyla, för där misslyckades jag. Visste inte att den var så känslig så min rasade ihop alldeles för snabbt!

 6. Tänk på att innehållet är trådigt som bara den. Att ta sig genom skalet är en sak sen kommer nästa utmaning, att tömma den på innehåll utan att sabba mönstret. Ett tips är att skära ett lock och gröpa ur innehållet med en sked först, då blir det lättare. Rita också mönstret du ska följa på utsidan, i en lite mindre skala, så att du kan skära utanför kanterna, så blir det lättare att hålla sig inom "ramarna".

 7. Tusen tack för alla superbra tips och för att ni delar med er av era erfarenheter!! I veckan är det jag som ger mig i kast med Mr Pumpkin 🙂

 8. Hej ett litet tips till dig;)

  iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar och möbler man inte behöver istället för att slänga de. Så om du har böcket, gamla möbler eller vad som helst skänk bort de gratis och enkelt på iLoveGratis!

  Är du en student eller någon annan som behöver möbler och prylar till inredningen av hemmet? hitta det mesta gratis på sajten…

  Just nu finns det 1000-tals prylar som skänks bort allt ifrån gardiner till soffor, bokhyllor och bilar.

  Tipsa gärna dina läsare om sajen:)

  http://iLoveGratis.se

 9. Thornicoline skriver:

  Hello, any body here???


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »