DIY – svart brandsläckare

Nu var det länge sedan jag visade något DIY-projekt och jag har letat i gömmorna efter ett som jag roade mig med i våras och kanske är det mer aktuellt nu när vi snart övergår till vintertid och använder fler levande ljus för att mota bort mörkret. Vissa livsnödvändiga saker är inte särskilt vackra, en Läs Mer »

DIY – svart brandsläckare

Nu var det länge sedan jag visade något DIY-projekt och jag har letat i gömmorna efter ett som jag roade mig med i våras och kanske är det mer aktuellt nu när vi snart övergår till vintertid och använder fler levande ljus för att mota bort mörkret.

Vissa livsnödvändiga saker är inte särskilt vackra, en sådan pryl anser jag brandsläckaren vara. Livsnödvändig men för ful för att vara en del av inredningen. Det finns företag som specialiserat sig på att försköna säkerhetsprodukter för hemmet och vill du lägga en ansenlig summa på en produkt som du endast kan använda en gång så varsågod. Om du däremot gillar att omvandla goda idéer till DIY-projekt så kan du läsa vidare hur jag förvandlade en vanlig, billig brandsläckare till en läcker inredningspryl för en fjärdedel av kostnaden och ett par timmars arbete.

Du behöver:

 • en brandsläckare, jag köpte PATRULL på IKEA. 369:- om man är FAMILY-medlem.
 • limborttagningsmedel
 • maskeringstejp
 • svart sprayfärg (eller valfri kulör)

Börja med att ta bort instruktionsetiketten. Är du osäker på hur släckaren fungerar kan det vara klokt att spara etiketten och lära dig instruktionen utantill. Min pappa är brandman (dvs jag har brandsäkerhet i mig sedan barnsben) och jag har brandövning på jobbet minst en gång om året så jag känner mig trygg i hur jag använder en släckare. När alla limrester är borttvättade maskar du delarna som inte ska målas. Det såg ut så här.
Spraymåla sen i många tunna lager och låt torka någon minut emellan tills du fått en heltäckande jämn yta. Är du för ivrig med sprayandet börjar det lätt att rinna så ha is i magen och hantera sprayburken med fingertoppskänsla. 🙂 För att komma åt överallt är det smidigt att hänga släckaren i ett rep eller dyl. så den svävar fritt. Tänk på att vädra ordentligt eftersom färgen innehåller starka lösningsmedel som luktar. När färgen torkat är det bara att ta bort tejpen och installera släckaren på en central plats. Voila!


Produktbilder IKEA och Krylon, övriga bilder Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "DIY – svart brandsläckare"

 1. HELLO TIGER! skriver:

  Jag funderade på att göra det där. Men jag kom på att jag nog vill ha den där bruksanvisningstexten så att jag vet vad jag egentligen skall göra med den…

 2. Clara skriver:

  Vilken smart lösning på en tråkig brandsläckare :0) Vad använder du för sorts limborttagningsmedel och vars kan man hittar det?

 3. Sofia-Tingelings skriver:

  Men det är ju helt fantastiskt!!! Massor med kram på dig och tack snälla för att du fixar adventsgranarna. Little Miss Fix It är verkligen ett passande namn.

 4. Anna skriver:

  Det där måste jag också prova, vilken toppenidé!=)

 5. @ Clara: sent om sider kan jag berätta att jag använde en gammal flaska från Bostik med "limborttagningsmedel" som jag hade hemma. Det känns inte så miljövänligt precis och jag vet dessvärre inte om det finns något "snällare" alternativ, men effektivt var det i alla fall.

 6. pysseliten skriver:

  den vart ju hur fint som helst nu vill jag genast måla om vår :)Har tänkt det flera gånger men inte kommit till skott och när jag såg hur fin din vart 🙂

 7. Henrik Kenani skriver:

  Sjukt snygg, men du bör vara försiktig och kanske sätta ett ABC klistermärke på den så att den som ska använda den vet vad man kan använda den till.
  Jo jag vet att det är lätt att veta när man är sansad och det inte brinner, men det kan vara skillnaden på liv och död för brandkåren när de kommer in.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »