Kokbokstips – EN GOD HÖST

I kategorin inte så mycket inredning måste jag dela med mig av gårdagens nypåfund. Båda varmrätten och desserten hittade vi i härliga EN GOD HÖST av Malin Landqvist, en av våra minst utforskade kokböcker. Jesper gjorde en varm quinoapytt med handskalade färska räkor och jag en enkel och god dessert. Kombinationen av sötman blandat med Läs Mer »

Kokbokstips – EN GOD HÖST

I kategorin inte så mycket inredning måste jag dela med mig av gårdagens nypåfund. Båda varmrätten och desserten hittade vi i härliga EN GOD HÖST av Malin Landqvist, en av våra minst utforskade kokböcker. Jesper gjorde en varm quinoapytt med handskalade färska räkor och jag en enkel och god dessert. Kombinationen av sötman blandat med ingefärans hetta i chokladsåsen och granatäpplets syra och härliga konsistens till en god vaniljglass funkar fint.

Ingefärskolasås, granatäpple och glass 4-5 port.

Blanda 1 1/2 dl vispgrädde, 1 dl strösocker, 1 msk smör, 1 dl sirap, 1 msk kakao, 1/2 tsk vaniljsocker, 1 knivsudd salt i en kastrull. Vispa under uppvärmning så att kakaon löser sig. Låt koka i svag värme i c:a 10 min. Dra av från värmen och låt svalna lite. Riv 1 msk färsk ingefära och vispa ner i såsen. Dela ett granatäpple och pilla ut de små kärnorna. Servera den ljumma såsen med vaniljglass och strö över granatäppelkärnorna. Mums!


Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it


Inga kommentarer på "Kokbokstips – EN GOD HÖST"

 1. pernilla skriver:

  Jag har också den boken och älskar den! Desserten har jag tittat på flera gånger, men aldrig tagit tag i att göra. Kanske är dags?

  Ett tips är En god jul av samma författare. Den är röd och jättefin. Där finns lite roliga alternativ till julbordet bland annat.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »