Inspirationboard – hall

Helgen har som vanligt flugit förbi i rasande fart och efter en riktig girls night out igår har jag varit omåttligt seg idag och inte många knop har blivit gjorda här hemma. En lagom syssla var att sammanställa ett inspirationboard till hallen, det är nämligen den som står på tur nu när sovrummet äntligen är Läs Mer »

Inspirationboard – hall

Helgen har som vanligt flugit förbi i rasande fart och efter en riktig girls night out igår har jag varit omåttligt seg idag och inte många knop har blivit gjorda här hemma. En lagom syssla var att sammanställa ett inspirationboard till hallen, det är nämligen den som står på tur nu när sovrummet äntligen är färdigt. Jag tror att jag har sagt det förr att ett stort aber i vår annars härliga lägenhet är strukturtapeten på väggarna. Det måtte varit extrapris på väv när vinden i huset byggdes om till lägenheter i mitten på 90-talet vilket resulterade i att vi har mönstrad vävtapet i hallen och köket och vanlig väv i alla tak och snedväggar (jag får frossbrytningar bara jag tänker på det), de andra rummen har tapetserats om genom åren tack och lov. För att minska vävens framträdande målade vi hallen i matt takfärg när vi flyttade in, inte jättepraktiskt eftersom matta väggar är känsligare mot smuts än blanka, men det fyllde sin funktion. Nu funderar jag på att putsa hela väggarna och få den råa industrikänslan som jag älskar. Är det någon som har erfarenhet av att putsa väggar… Blir det snyggt? Blir det grått eller är putsen brungrå? Är det überjobbigt?

Förutom väggarna behöver hela hallen struktureras om då man ständigt snubblar över 15 par skor när man kommer in hos oss. Dessutom saknar jag en kalender- och anslagstavlelösning och funderar på att måla ett parti med både magnet- och griffeltavlefärg för att lösa våra Kom ihåg! Man skulle kanske kräva mer av en inredares hem men skomakarens barn, ni vet…

Ljusslingan köpte jag i somras, The Dots kom med posten i veckan och Mamakrokarna inhandlade jag ju i våras men resten hamnar på önskelistan.


Produkter uppifrån fr vä: Calendone evighetskalender 485:- från Urban Living, stövelhängare 25:-/st från Skotornet, ljusslinga 399:- från Granit, Mamakrok/Essem design 175:-, The Dots/Muuto 995:- och Loop stand/Hay 1.711:- allt från The Home Company.


Inga kommentarer på "Inspirationboard – hall"

 1. Anna-Karin skriver:

  Spännande med hallprojektet. Ska bli roligt att se hur det blir, hur det nu blir. En liten fråga Sara, vet du hur många exemplar Olundatavlorna tryckts i? På mitt varuhus Bäckebol säljs dom som "Limited Edition" men ingen tycks veta i hur många exemplar.

 2. Jag gillar flera av prylarna, speciellt de fina knopp-knapparna.

 3. Du har en bra plan för hallen 🙂

 4. Maria Gustafsson skriver:

  Jag älskar de knapparna!!
  Ska bli kul att se resultatet. Då kanske jag äntligen kan övertyga min sambo som är aningens skeptisk till de :). Kram

 5. Linnéa skriver:

  Vilket fint kollage 🙂
  Älskar speciellt knopparna och ljusslingan.
  Har tyvärr inga tips ang. putsen mer än att kolla upp ordentligt innan ni sätter igång hur man ska göra för att det ska bli bra och hålla. Skulle vara tråkigt om den föll ner på golvet efter ett tag… Lycka till!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »