Spackel, stan är full av spackel…

Under helgen som gått har det varit ganska påtagligt att det renoveras för fullt här hemma, kontoret har blivit hall och hallen är allt annat än skinande ren. Henke, målaren, har lagt åtskilliga hinkar spackel i lager efter lager på väggarna och rummets “benstruktur” har plötsligt kommit fram. Jag går runt och bara myser. Ni Läs Mer »

Spackel, stan är full av spackel…

Under helgen som gått har det varit ganska påtagligt att det renoveras för fullt här hemma, kontoret har blivit hall och hallen är allt annat än skinande ren. Henke, målaren, har lagt åtskilliga hinkar spackel i lager efter lager på väggarna och rummets “benstruktur” har plötsligt kommit fram. Jag går runt och bara myser. Ni vet så där som man gör när något man längtat efter riktigt länge faktiskt blir verklighet. Det roliga är att helt plötsligt när jag nu ser hallen i sin så kallade birthday suit, utan några störande moment, så föds direkt nya idéer om hur den kan möbleras på bästa sätt. Så de pluggade hål som jag igår stack tändstickor i för att de skulle sparas, fick helt sonika spacklas igen idag. Dessutom är den grå tonen just så läcker som jag tänkte i mitt moodboard att jag nästan ångrar att jag beställt tapeter. Trappräcket måste skissas på, har en halvgalen idé om att ersätta stolpen i trä med en i metall – i enlighet med det nya räcket. En motorsåg anyone? Även nya vägglampor står på spaningslistan, ja vi får se var det slutar. To be continued, som man säger…


Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it


Inga kommentarer på "Spackel, stan är full av spackel…"

 1. Hoppas du har något att stå på inför tapetseringen! Ser lite högt ut det där. 😉 Kram!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »