Halltapetsering i bilder

Här kommer den utlovade bildkavalkaden. Hildur och jag jobbade sida vid sida som gamla parhästar och en bättre tapetseringslärare kunde jag inte haft. Jag är övertygad om att det inte är sista gången vi kommer att jobba så här ihop – Little Miss Fixa & Dona rocks! En hård dag bör inledas med en rejäl Läs Mer »

Halltapetsering i bilder

Här kommer den utlovade bildkavalkaden. Hildur och jag jobbade sida vid sida som gamla parhästar och en bättre tapetseringslärare kunde jag inte haft. Jag är övertygad om att det inte är sista gången vi kommer att jobba så här ihop – Little Miss Fixa & Dona rocks!


En hård dag bör inledas med en rejäl frukost. “Bättre än hotellfrukost” sa Hildur!


Tapeterna jag valde till slut var svart/vit-randiga Magnus 516-91 från Sandberg och Perroquet Aquarium NCW3833/03, Nina campbell för Osborne & Little.


Mäta, mäta, mäta…


…klippa, klippa, klippa.


Vi gjorde klart första väggen på fredagkvällen för att ha gott om tid till det som komma skulle…


…taktapetsering hör tydligen inte till det lättaste eller vanligaste. Okej att jag inte har gjort det innan men det var även första gången för Hildur. Kul med vanvetts-idéer som funkar!


Inför sista våden framåt småtimmarna kom Jesper hem, och det var tur eftersom han fick agera ankare när Hildur balanserade på spången och jag hängde ut över trapphuset på 4 m höjd!


På den vänstra väggen innanför dörren blev det färg istället för den randiga tapeten, något vi bollade lite fram och tillbaka. Det blev riktigt bra och ger ett lugnare och gladare intryck samtidigt som den gifter sig fint med fisktapeten eftersom jag valde kulören utifrån samma färgskala. Färgen och tapeterna kommer från Hagbloms, butiken vi använder genom jobbet. De är väldigt trevliga och hjälpsamma och det gjorde ju heller inget att jag fick använda min personalrabatt även på beställningsvarorna!


Sista våden på plats ovanför ytterdörren. Tapetsering underifrån – check! Tapetsering ovanifrån – check! Tapetklister i håret – check!


Vad roligt det är att titta igenom bilderna, pjuh! det var verkligen en intensiv och rolig helg och onekligen gav det resultat. Nu är det lite småpill kvar som tapetsering av proppskåpsdörren och uppfräschning av trappfärgen t ex. Dessutom ska ett dussin skohyllor på plats, liksom hängare och belysning så det lär dröja innan det färdiga resultatet dyker upp här på bloggen men så länge kan ni spana in ytterligare lite bilder, och kanske en och annan film från vårt tapetseringsäventyr här.

Foto: Sara & Jesper Zetterström och Hildur Blad


Inga kommentarer på "Halltapetsering i bilder"

 1. A-K skriver:

  Det var snabbt jag fick den önskningen uppfylld 🙂 Ajsan vad läckert det ser ut!

 2. Liv skriver:

  skit snyggt. grattis till ett grymt jobb!!

 3. Åh så roligt vi hade det! Ser fram emot att se bilder när du inrett hallen. Nu hittar du fler bilder på min blogg från helgens tapetsering:
  http://fixaodona.se/?p=2556
  Kramen på damen! 😉

 4. Shit vad duktiga ni är. Det blev riktigt läckert. Bra jobbat. Mumms vilken god frukost och här sitter jag på tåget och har ännu inte ätit.

  Hoppas ni trivs i nya hallen,
  Sara – Shopselected

 5. Det ser superfint ut, jag gillar verkligen den superhärliga tapeten i taket, vilket jobb!

  Jag såg din fina äggkopp och blev jätte inspirerad och ska testa göra egna i betong.

 6. Lotten skriver:

  Wow vad snyggt det blir…. vad oväntat snyggt det var med tapeten i taket med 😉 Kul idé!

 7. Maria skriver:

  Vilket jobb! Tapetsera tak?! Jag har endast gipsat och satt återställningstapet i tak, herregudars vilket jobb!
  Urhärlig fisktapet!

 8. Sofia skriver:

  Söta, fina ni – vilket projekt! Hoppas vi ses nästa vecka!

 9. Johanna skriver:

  Åh! Så fiiint fina Sara! Och inspirerande! Kommer och våldgästar nästa gång jag är i la stada! Kram

 10. Men så läckert!! Det blev ju svinbra! hur coolt som helst! Vågat med fisktapeten men det funkar ju hur bra som helst. Du måste ju vara nöjd?!

  Petra

 11. Karin skriver:

  Hej Sara.

  Karin här (Karin och Martin- Karin 🙂
  Blir så otroligt inspirerad av din blogg och är en trogen läsare. Så fint det blev i hallen, fantastiskt bra!
  Var får du alla dina idéer ifrån? 🙂
  Vore kul att ses nån dag alla fyra, kanske en öl eller käk eller både och 🙂

 12. Karodie skriver:

  Grymt! Monstermegagrymt! Megamonstermegagrymt!!

 13. Ylva skriver:

  wow, vad snygget det blev!

 14. emma skriver:

  så läckert och tufft det blev…:-)..själv är man nog lite feg för att ta ut svängarna sådär mycket

 15. Ulrika skriver:

  Meeeeeeeeeen så rikshärligt!!!!!

 16. Lina skriver:

  Så fränt det blir:D Gillar det svart vita skarpt 😀

 17. Morsken skriver:

  Men Sara…. SÅÅÅ duktiga ni är och så otroligt fint och läckert det blev!!!
  Miss Fixa & Dona är allt ett riktigt radarpar..:)

  Önskar er en härlig helg!!!
  Puss å kram.

 18. gella skriver:

  Hej och hå vilket projekt!! Och vad härligt med lite nya galna idéer! 😀

 19. Amanda skriver:

  VIlka fina bilder! 🙂 Så kul med projekt!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

färg & tapeter

 • Sluta gissa kulören

  Det här är inte ett tips för alla, det fattar jag mer än väl eftersom denna lilla gadget kostar nästan 3000 spänn, och sååå intresserad av färger är man kanske inte. MEN, om du jobbar med kulörer på daglig basis så är det här här lilla hjälpmedlet vi har på kontoret mitt tip of the Läs Mer »

 • Tapetkärlek från Sandberg

  Det damp ner en inbjudan i brevlådan till lanseringen av Flora Sandbergica, den senaste kollektionen tapeter från Sandberg. Jag fick dessvärre tacka nej eftersom jag har haft fullt upp med att välja Årets monter på UF-mässan i länet hela dagen (hur kul som helst) och spanade istället in pressmaterialet nu på kvällskvisten. Oh my så Läs Mer »

 • Sandbergs Trend Report AW 2015

  Precis innan höstterminen drog igång hade jag lyckan att göra ett studiebesök på Sandbergs tapetfabrik i Ulricehamn. Det var där jag fick en sneak peek på den då ännu inte lanserade serien Skog och det var också där och då jag fick tjuvkika på “deras lilla gröna”- trendrapporten höst/vinter 2015 in the making. Nu finns Läs Mer »

 • Colour of the year 2016

  Orcher Gold – eller guldockra på ren svenska är utsedd av Nordsjö till årets färg 2016 och välfirad under hashtag #coty16. Tillsammans med ett tjugotal andra inredningsbloggare från Sverige och Norge blev jag inbjuden till färgfest i Nääs fabriker utanför Göteborg, otroligt vackra lokaler i de gamla tegelbyggnaderna som tidigar var spinneri och där man Läs Mer »