Fotograf Jonas Lindström

Om du är det minsta design- och inredningsintresserad har du troligtvis vilat blicken på Jonas Lindströms bilder någon gång. Han är en av Sveriges bästa reklamfotografer och råkar dessutom bo och verka i Kalmar. Jag fick nys om honom under min studietid i Pukeberg och blev omedelbart förälskad i hans klara och rena bildspråk. Orrefors, Läs Mer »

Fotograf Jonas Lindström

Om du är det minsta design- och inredningsintresserad har du troligtvis vilat blicken på Jonas Lindströms bilder någon gång. Han är en av Sveriges bästa reklamfotografer och råkar dessutom bo och verka i Kalmar. Jag fick nys om honom under min studietid i Pukeberg och blev omedelbart förälskad i hans klara och rena bildspråk. Orrefors, Playsam och FUWL är bara några av de namnkunniga företagen han jobbar med. För några veckor sen bokade jag in ett möte med Jonas och fick hälsa på i studion som ligger mitt emot Domkyrkan i centrala Kalmar. Ett fantastiskt opretantiöst och trevligt besök hos honom, hans fru Linda och deras gemensamma kollega Olof. Det som var tänkt som en snabb fika rann iväg till tre timmar och om inte dagishämtning och Friskismöte hade avrundat kvällen så hade vi nog kunnat prata teknik och spännande projekt mycket längre, jag fick bland annat höra historierna om guldringarna i Divineglasen (Erika Lagerbielkes hyllning till Kronprinsessans bröllop) och tankarna bakom den regntunga plåtningen till Åsa Jungnelius Sugar Dandy – hur kul som helst. Jag kontaktade Jonas eftersom jag gillar att nätverka och vilken tur att han också gör det! Vem vet, det kanske ligger något gemensamt projekt och lurar i framtiden – jag hoppas det! Fler bilder, projekt och roliga behind the scenes-filmer från Jonas kan du kolla in här.


Foto: Jonas Lindström


Inga kommentarer på "Fotograf Jonas Lindström"

 1. Intressant! Kul att få träffa Jonas på det där sättet! Underbara bilder..


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Little Miss Fix It

 • Mitt varmaste tack!

  Som ni kanske förstått har något varit i görningen här på bloggen. Efter ett år på RUM hemma har jag bestämt mig för att flytta hem till blogg.se, hem till där allt började 2006. Det har varit en spännande tid och jag är tacksam över att ha varit en del av tidningens webbsatsning, och inte Läs Mer »

 • 9 från Insta

  Juli sa bara swosh. Sol, bad, västkust, östkust och kompishäng deluxe kan sammanfatta denna sommarmånad. Jag har varit lite mer aktiv på Instagram (@littlemissfixit) än här på bloggen (mest p g a att jag inte kunnat blogga från mobilen, tekniskt strul i semestertider, gaah) och här kommer nio bilder från min semester, som tack och Läs Mer »

 • Hej då juni. Hej semester!

  Vilken underbar sommarmånad jag blickar tillbaka mot. Du som följer mig på Instagram känner kanske igen bilderna för här kommer en samling av nio stycken som sammanfattar juni; 1). Juni började lite tungt när min mormor smet mot nya äventyr. 2). Bloggen passerade 10-årsstrecket och jag firade det med återvunna nyårsballonger ute på torpet. Någon Läs Mer »

 • Little miss fix it 10 år!

  Jag minns så himla tydligt den där varma sommaren 2006. Jag hade precis fått beskedet att jag skulle tillbringa höstterminen i Tyskland och tänkte att det vore bra att ha en blogg att spara intrycken i, eller det hade jag väl tänkt i gott och väl ett år men inte kommit till skott förrän nu Läs Mer »