Trädgårdstankar

Den senaste veckan har jag flera gånger valt vägen genom kolonilotterna i södra Kalmar på mina springturer, det ser ju så fantastiskt pittoreskt och härligt ut med dessa små stugor och trädgårdar! Det ska ju erkännas att det förmodligen är tanken på att inreda en sådan där liten stuga som lockar mest och inte just Läs Mer »

Trädgårdstankar

Den senaste veckan har jag flera gånger valt vägen genom kolonilotterna i södra Kalmar på mina springturer, det ser ju så fantastiskt pittoreskt och härligt ut med dessa små stugor och trädgårdar! Det ska ju erkännas att det förmodligen är tanken på att inreda en sådan där liten stuga som lockar mest och inte just att rensa ogräs. Hur som helst så har det blivit en liten jordlott i ena hörnet av vår innergård efter att en stenlagd uteplats gjort sitt och nu tänkte jag försöka gå från endast gröna naglar till gröna fingrar och anlägga ett litet grönsaksland där. Jag gick loss i affären igår och köpte både sockerärtor, rädisa, morot, dill, persilja, basilika och två sorters sallat och nu ska jag ta mig ut i solskenet och se vad det kan bli av det där hörnet. Inspiration hittade jag i bilden med de fina planteringsbäddarna så i veckan blir det att gå på pallkragsjakt!

Foto: översta bilden Sara Zetterström, LMFI och den undre bilden hittade jag via google hos Emma & co

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »