Tomatbebisar

Häromveckan sprang jag förbi en kartong på trottoaren med en fantastisk liten handskriven skylt om tomatplantor till salu för 7:- st och nu minns jag inte alls formuleringen men odlaren uppmuntrade inte tjuvar, det stod klart. Dessvärre hade jag ingen plånbok på mig (himlarns löpartights att vara så himla… tighta) och när jag någon dag Läs Mer »

Tomatbebisar

Häromveckan sprang jag förbi en kartong på trottoaren med en fantastisk liten handskriven skylt om tomatplantor till salu för 7:- st och nu minns jag inte alls formuleringen men odlaren uppmuntrade inte tjuvar, det stod klart. Dessvärre hade jag ingen plånbok på mig (himlarns löpartights att vara så himla… tighta) och när jag någon dag senare åkte förbi med bilen fanns bara tomma trottoarer så långt ögat nådde och jag trodde för ett ögonblick att jag drömt alltihop. Så igår kom Jesper hem efter sin springtur med inte mindre än tre ljuvliga små tomatbebisar, för han hade minsann sprungit samma rutt och haft 30 kr i fickan. Nu står de i hallfönstret åt söder (som verkligen behöver putsas!) för att få riktigt mycket sol och värme innan det är dags att leka med de andra grönsakerna ute i landet. Det är för övrigt helgens mission. Operation: Gröna fingrar. Happy Friday!

Foto: Sara Zetterström

Inga kommentarer på "Tomatbebisar"

 1. tinajo skriver:

  Så himla trevligt – tur han hade pengar med sig (jag är alltid kontantlös så för mig hade det varit kört)! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »