Jesper – tantblommor 0-1

Känner mig definitivt redo för sängen trots att det är lördagkväll och klackarna borde vara i taket. Det är i och för sig kanske inte så konstigt eftersom jag varit utomhus i tio timmar i sträck med fingrarna nedstuckna i myllan, och för en innepotatis som jag är det lite av årets rekord. Efter ett Läs Mer »

Jesper – tantblommor 0-1

Känner mig definitivt redo för sängen trots att det är lördagkväll och klackarna borde vara i taket. Det är i och för sig kanske inte så konstigt eftersom jag varit utomhus i tio timmar i sträck med fingrarna nedstuckna i myllan, och för en innepotatis som jag är det lite av årets rekord. Efter ett notoriskt grävande, skyfflande, bärande och vattnande kunde vi avsluta med grillat i kvällsolen. Bloggen har visst tagit en ny vändning lately och rider på något som liknar en grön våg av odlingsanda och mat. Trots att tyngdpunkten hos Little Miss Fix It ligger på inredning så hoppas jag att ni inte misstycker, utveckling är ju något bra, men oroa er inte det kommer varken att bli en trädgårds- eller matblogg. Som rubriken antyder så har ett slag utspelat sig här på Folkungagatan. Slaget om pelargonierna. För tredje våren i rad har jag tjatat om att få skaffa oss några Mårbacka som jag tycker är så vackra men Jesper har envist lagt in sitt veto mot dessa “tantblommor”. Nu när jag har odlingar utomhus fanns det inte längre något som hindrade – luften är fri, och nu står de små sötnosarna bredvid odlingsbäddarna och ser lagom tantiga ut. Om man går riktigt nära kan man nog höra dem gnola på We are all the winners

Foto: Sara Zetterström

Inga kommentarer på "Jesper – tantblommor 0-1"

 1. tinajo skriver:

  Haha! 🙂

  Det har varit en trädgårdsdag för många i dag tror jag, här har det varit fantastiskt väder! Jag har köpt en magnolia och känner mig som en äggsjuk höna nu för det är första gången jag haft en sådan… Vill ju inte ha ihjäl den första veckan i alla fall! 😀

 2. Ninette skriver:

  Heja tantblommorna! 😉


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »