Kanelbullsbruschetta

Det bästa med att vara vuxen är att ingen kan säga att man inte får äta dessert till frukost! Så efter att inväntat makens sovmorgon gjorde jag kanelbullsbruschetta, en efterrätt som är superenkelt och härligt frisk med färska bär och syrlig grädde. Så här gör man: (4 port) skiva två kanelbullar så det blir överdelar Läs Mer »

Kanelbullsbruschetta

Det bästa med att vara vuxen är att ingen kan säga att man inte får äta dessert till frukost! Så efter att inväntat makens sovmorgon gjorde jag kanelbullsbruschetta, en efterrätt som är superenkelt och härligt frisk med färska bär och syrlig grädde.

Så här gör man:
(4 port)
 • skiva två kanelbullar så det blir överdelar och underdelar, stek eller grilla dem med smör i panna
 • vispa 1 dl grädde lagom hårt och blanda i 1 dl grekisk yoghurt
 • riv 1 dl vit choklad (eller mandelmassa om man föredrar det) och vänd ner i gräddyoghurten
Lägg bullskivan på en tallrik, bred på gräddmassan och toppa med färska bär, jag brukar även ta lite frusna blåbär, det blir extra gott när de smälter i munnen. Sprinkla över lite riven choklad och pudra till sist med florsocker över hela härligheten. Njut!
För att inte mamma ska bli förskräckt så kan jag tillägga att ägg, smörgås och te också stod på menyn… 😉 Nu är det dags att ge sig ut i trädgårdslandet – odlingstips mottages tacksamt!
Foto: Sara Zetterström

Inga kommentarer på "Kanelbullsbruschetta"

 1. Eva skriver:

  Åhhh drägglar 🙂

 2. Åh guuud, vad gott det ser ut! Måste jag prova!

  Följer dig nu via Bloglovin.

  Önskar dig en skön kväll!

 3. Oj, oj, oj sååååå gott det ser ut! Det där kan ju till och med jag ha tålamod att slänga ihop : )


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

En smaksak

 • Långt ifrån lagom

  Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

 • Lunchlättast i stan

  Jag sitter och önskar mig upp till Formex-mässan som öppnade igår. I år valde jag att inte åka men nu när mässan är igång för fullt är det inte utan att jag ångrar mig lite. Nåväl, det är främst möten med bloggkollegor och vänner som lockar, själva utbudet går det ju rätt bra att snappa Läs Mer »

 • Hög igenkänningsfaktor

  De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

 • Äppelpajs-glass

  Igår när Lisa och Marcus var här åt vi årets första kräftor. De godaste svenska Vätternkräftorna jag ätit. Till efterrätt blev det färskostglass med smak av äppelpaj. Ett recept av Elisabeth Johanssons, en grym matstylist jag f ö haft nöjet att dela kök med när jag jobbade för Ikea i vintras. Recepten finns i hennes Läs Mer »