Same same?

Jag snubblade över någon privatpersons snapshots på någon blogg i samband med IKEAs lansering av KRYDDSTARKT och reflekterade redan då över att halsbandet på AGUST såg annorlunda ut i verkligheten än på pressbilderna. När jag sen fick mitt egna fina bord glömde jag bort det men så blev jag påmind häromdagen. På pressbilden är pärlorna Läs Mer »

Same same?

Jag snubblade över någon privatpersons snapshots på någon blogg i samband med IKEAs lansering av KRYDDSTARKT och reflekterade redan då över att halsbandet på AGUST såg annorlunda ut i verkligheten än på pressbilderna. När jag sen fick mitt egna fina bord glömde jag bort det men så blev jag påmind häromdagen. På pressbilden är pärlorna mindre och betydligt fler, och även färgerna ser annorlunda ut (främst den gula och turkosa). Faktiskt så är proportionerna mycket snyggare med de mindre pärlorna och jag känner mig lite snuvad på konfekten. Förmodligen rör det sig om kostnadsbesparingar, eller att det är en prototyp plåtad på pressbilderna men det svider lite ändå för det känns som falsk marknadsföring. Jag undrar vad som hände på vägen?

Foto: t v IKEA, t h Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Inga kommentarer på "Same same?"

 1. tinajo skriver:

  Ja, nu när jag jämför håller jag med – pärlorna på vänstra bilden ser en smula bättre ut. Vad skumt!

 2. Jag föredrar också färgerna på de vänstra kulorna.

 3. Loppan Lorum skriver:

  Håller med! Jag blev jätteförtjust i bordet på pressbilderna, men besviken när jag såg det i verkligheten. Så det blev faktiskt inte nåt inköp. Synd!

 4. Lotten skriver:

  Mm jag håller med! Jag reagerade framförallt över färgerna på pärlorna som ju helt klart är snyggare på produktbilden… men nu när jag ser jämförelsen här så är ju även längde och storleken bättre på den vänstra. Nu blev jag helbesviken faktiskt!

 5. CC skriver:

  Ta upp detta med dem! Feedback måste ges. Du som varit och jobbat på firman som fotar har ju säkert bra kontakter där. Detta är inte alls ok tycker jag som även jobbar på möbelfimran!

 6. Ja när du visar båda bilderna så ser man stor skillnad, det var finare med mindre kulor och när färgerna var skarpare!

 7. Ja precis! När jag såg bordet i verkligheten blev jag inte alls imponerad, det såg inte alls ut som på pressbilderna. Lite väl stor skillnad, inte ok.

 8. pernilla skriver:

  När jag åkte till IKEA var jag helt inställd på att köpa bordet, men tyvärr fick halsbandet mig att låta bli. Visst är det fint, men det ser inte alls ut som på pressbilden. Det fick bli en stor turkos kruka istället.

  Ett alternativ (som verkligen inte ska behövas) är att göra ett eget halsband som är snyggare.

 9. Ellinor skriver:

  Den riktiga versionen ser dessutom betydligt plastigare ut. Kontakta ikea och hör vad de har att säga.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »