En holländsk midsommar

Jag hoppas att ni alla hade en härlig midsommarafton! Själv satte jag mig på lyxflyget igår för att fira med våra kompisar Maria & Melle. Lyxflyg endast i den bemärkelsen att det går en tur bara dryga timmen bort som landar i Weeze, dryga timmen från Eindhoven som var slutdestination. Maria och jag delade lägenhet Läs Mer »

En holländsk midsommar

Jag hoppas att ni alla hade en härlig midsommarafton! Själv satte jag mig på lyxflyget igår för att fira med våra kompisar Maria & Melle. Lyxflyg endast i den bemärkelsen att det går en tur bara dryga timmen bort som landar i Weeze, dryga timmen från Eindhoven som var slutdestination. Maria och jag delade lägenhet när vi båda pluggade i Kalmar och när hon skulle göra sin vetenskapliga Master valde hon Nederländerna som hennes pojkvän Melle kommer ifrån. Jag har aldrig varit i Holland förut men är väldigt förtjust i deras design och det kändes extra kul att äntligen komma iväg och förstärka den svenska truppen på självaste midsommar, kanske den svenskaste av de svenska helgerna. Eller ja, vi kan väl säga att Maria bjöd familj och vänner på lite av sina traditioner och Jesper & jag bistod. Tack och lov finns IKEA i Eindhoven så vi behövde inte checka in några sillburkar. Värdparets bostadsrätt har något av holländsk standard med separat toalett och badrum, litet kök och inga förvaringsutrymmen och jag är väldigt fascinerad av hur man kan ha så lite saker! Jesper njuter av varje sekund ha-ha och tycker att jag ska se och lära. Jag njuter också, inte minst av deras fantastiska terass som vi satt på hela aftonen. Tyvärr har Eindhoven visat sig från sin sämsta sida idag och bjudit på ett ihållande regn större delen av dagen men det hindrade inte oss från att göra en riktig sightseeing ändå. Mer om det senare för nu ska vi snart ut på stan och äta middag. God fortsättning! Eller vad man nu säger på midsommardagen.


Foto: Sara och Jesper Zetterström


Inga kommentarer på "En holländsk midsommar"

 1. tinajo skriver:

  Låter riktigt kul – ha en fortsatt trevlig helg! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Resor & Boende

 • Föreläsning med Gudy Herder

  En väldigt generös förmån vi har på jobbet är att vi får en betald personlig inspirationsresa per år. Min resa valde jag som ni kanske förstår till Interior- & Boligmessen i Bergen och föreläsningen med Gudy Herder. Så igår morse var jag på plats för att lyssna på Gudy, om taktila moodboards, hur man utformar Läs Mer »

 • Ett snabbt hej från Bergen!

  Länge sedan jag uppdaterade bloggen, jag är ledsen för det. Typiskt nog så har jag inte fler timmar än att de räcker till jobb, familj och renovering om veckodagarna just nu. Kanske just därför har en inspirationsresa till Bergen känts extra efterlängtad. Redan i maj bestämde Hildur och jag in oss för att göra en Läs Mer »

 • Jesper Waldersten på Vida Museum & Konsthall

  Inte utan att jag skäms lite över att säga hur lite jag upplever Öland. Trots den omedelbara geografiska närheten. Men det har bara blivit så, Gotland är ju liksom ön i mitt hjärta. Precis som om man bara kan ha plats för en ö, men jo lite så har det blivit tyvärr. Igår var jag Läs Mer »

 • Lördagkväll på västkusten

  Vi packade i lugn och ro och gjorde oss ingen brådska på resan kust till kust igår, lunchade redan i Nybro och tog en lång fikapaus i Borås. Sen programmerade vi GPS:en fel och fick åka några vägfärjor extra och kom fram ganska sent. Men vad gör väl det när man kommer fram till det Läs Mer »