Piet Hein Eek

Tillbaka till verkligheten igen, med en arbetsdag som sträckte sig mer än lovligt över majoriteten av dygnet känner jag mig lagom mör och inser att jag borde sova för lääänge sedan. Först vill jag bara dela med mig lite av den holländska godispåsen som jag kom hem med. I lördags bjöd som sagt Eindhoven på Läs Mer »

Piet Hein Eek

Tillbaka till verkligheten igen, med en arbetsdag som sträckte sig mer än lovligt över majoriteten av dygnet känner jag mig lagom mör och inser att jag borde sova för lääänge sedan. Först vill jag bara dela med mig lite av den holländska godispåsen som jag kom hem med. I lördags bjöd som sagt Eindhoven på ett riktigt gråväder. Värdinnan föreslog att jag skulle fråga hennes svägerska om stans måste-ställen på design – och inredningsfronten. Sagt och gjort, på midsommarafton pumpade jag både grannen och Melles syster på butiker och utställningar, och gissa om det var en lyckträff att få uppslagen serverade av en grafisk designer och en arkitekt! I hällande regn cyklade vi alltså kors och tvärs genom stan. Den längsta sträckan var nog den som betalade sig mest, i andra änden av stan huserar nämligen designern Piet Hein Eek. För ett halvår sedan etablerade han sig i nya, mycket större lokaler där han numera har butik/showroom/verkstad och galleri. De nya lokalerna inrymmer dessutom hans studio och t o m en restaurang. Det sista var nog tur för mig så att mitt sällskap kunde fylla på energidepåerna och orka hänga med in i varendaste utställningsrum och gång på gång stanna för att invänta fotografen. Förutom sina egna verk och mycket annat fanns där både japanska cyklar och Dixonlampor till försäljning.
Lite för sent upptäckte jag att självaste Piet Hein satt i sin studio och jobbade när vi lämnade byggnaden, så nu har jag lovat mig själv att säga -Hej! nästa gång jag ser honom, och att jag gillar det han gör, för det gör jag verkligen.

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »