På Kwartelstraat i Eindhoven

När vi var i Eindhoven hälsade vi även på hos värdparets svägerska/syster Loes [loose], hennes blivande man Joost [djeust] (det tog mig ungefär två dagar att få till den rätta holländska uttalet) och illcharmiga mopsen “Mosee”. De bor i ett parhus, som för mig kändes typisk holländskt med sitt bruna och vita tegel, och har Läs Mer »

På Kwartelstraat i Eindhoven

När vi var i Eindhoven hälsade vi även på hos värdparets svägerska/syster Loes [loose], hennes blivande man Joost [djeust] (det tog mig ungefär två dagar att få till den rätta holländska uttalet) och illcharmiga mopsen “Mosee”. De bor i ett parhus, som för mig kändes typisk holländskt med sitt bruna och vita tegel, och har storslagna planer för renovering/utbyggnad. Faktiskt så var renoveringen av blivande matsal/vardagsrum i full gång som ni kan se på en av bilderna.

Loes är arkitekt (utbildad på Design Academy) och har ritat om huset själv. Förutom att jag är extremt svag för exteriören och den framknackade tegelväggen i trappan så gillar jag blandningen av gammalt och nytt – som spegeldörrarna och trappräcket i hallen som möter det minimalistiska köket. Kolla vilka häftiga element som Loes ritat i golvet bakom kökets bardel. När man behöver dammsuga lyfter man enkelt på gallret. I badrummet avslöjades en ovanligt lyckad preliminärlösning, man hade nämligen förälskat sig i svindyra kranar och duschblandare och för att bygget inte skulle försenas satsade man på dessa och valde att tillfälligt göra handfat av två fruktskålar (8€/st från Hollands motsvarighet till Ica, typ) som man borrade hål i. Hur fiffigt som helst. Jag ser verkligen fram emot att få se huset i sin nya skrud, åtminstone delvis, nästa gång vi kommer och hälsar på.


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "På Kwartelstraat i Eindhoven"

 1. tinajo skriver:

  Så läckert! 🙂

 2. Ida skriver:

  Vilka fina bilder, jag får aldrig nog av att kolla på bilder inifrån folk hus & lägenheter : ) Hihi.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »