Rum 120 på Michelberger Hotel

Efter en (mycket) lång dag i högsommarvärme på Berlins gator igår somnade jag som en stock till suset från bordsfläkten i mitt cosy room på ca 12 m². Även i korridoren vävs hotellkonceptet samman då alla rumsnummer har digitala siffror tryckta på lampor bredvid dörrarna. Förutom en skön och  ganska diskret inredning har rummet många Läs Mer »

Rum 120 på Michelberger Hotel

Efter en (mycket) lång dag i högsommarvärme på Berlins gator igår somnade jag som en stock till suset från bordsfläkten i mitt cosy room på ca 12 m². Även i korridoren vävs hotellkonceptet samman då alla rumsnummer har digitala siffror tryckta på lampor bredvid dörrarna. Förutom en skön och  ganska diskret inredning har rummet många små twistar, som att väggen mellan säng och dusch är av glas och ger en kul effekt och gör badrummet ljusare, att lampsladdarna löper som autobahn genom hela rummet och krokar och upphängningar ersatts av kulörta rep. Dessutom är all information i samma sköna formuleringar som hotellet i övrigt eller vad sägs om denna variant på “Rökning förbjuden”:

PLEASE NO SMOKING, ANYWHWERE INDOORS, because the smoke alarms will freak out and then the fire service will turn up and you really don’t want to have to deal with a pissed off german fireman who has got all his equipment out for a false alarm…


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Resor & Boende

 • Föreläsning med Gudy Herder

  En väldigt generös förmån vi har på jobbet är att vi får en betald personlig inspirationsresa per år. Min resa valde jag som ni kanske förstår till Interior- & Boligmessen i Bergen och föreläsningen med Gudy Herder. Så igår morse var jag på plats för att lyssna på Gudy, om taktila moodboards, hur man utformar Läs Mer »

 • Ett snabbt hej från Bergen!

  Länge sedan jag uppdaterade bloggen, jag är ledsen för det. Typiskt nog så har jag inte fler timmar än att de räcker till jobb, familj och renovering om veckodagarna just nu. Kanske just därför har en inspirationsresa till Bergen känts extra efterlängtad. Redan i maj bestämde Hildur och jag in oss för att göra en Läs Mer »

 • Jesper Waldersten på Vida Museum & Konsthall

  Inte utan att jag skäms lite över att säga hur lite jag upplever Öland. Trots den omedelbara geografiska närheten. Men det har bara blivit så, Gotland är ju liksom ön i mitt hjärta. Precis som om man bara kan ha plats för en ö, men jo lite så har det blivit tyvärr. Igår var jag Läs Mer »

 • Lördagkväll på västkusten

  Vi packade i lugn och ro och gjorde oss ingen brådska på resan kust till kust igår, lunchade redan i Nybro och tog en lång fikapaus i Borås. Sen programmerade vi GPS:en fel och fick åka några vägfärjor extra och kom fram ganska sent. Men vad gör väl det när man kommer fram till det Läs Mer »