Var det någon som sa riobrunt?

I helgen sprang jag förbi Åhléns i Göteborg där de hade dukat upp Iittalas höstnyheter. Det klack till i mitt färgkänsliga inredarhjärta och en enorm vill ha-känsla infann sig. Jag har hela veckan gjort mentala u-svängar till den fina färgen (i perfekt kombinationen med porslinet Korento som jag bloggat om tidigare) och febrilt försökt sätta Läs Mer »

Var det någon som sa riobrunt?

I helgen sprang jag förbi Åhléns i Göteborg där de hade dukat upp Iittalas höstnyheter. Det klack till i mitt färgkänsliga inredarhjärta och en enorm vill ha-känsla infann sig. Jag har hela veckan gjort mentala u-svängar till den fina färgen (i perfekt kombinationen med porslinet Korento som jag bloggat om tidigare) och febrilt försökt sätta namnet på denna varma, apelsinigt glasiga ton. Konjaksorange? Ljust apelsinrosa? Men nä, inget har riktigt kunnat beskriva färgen så gissa lättnaden när jag surfade in på Iittalas hemsida och de serverar mig namnet riobrun. Inte för att jag blev så mycket klokare men jag har ju heller aldrig varit i Rio, så japp, riobrunt är mitt nya svarta. Jag som bokstavligen avskydde denna dussinprodukt till kivilykta är nu djupt fascinerad över möjligheterna till kombinationer och samlingen hemma växer så sakteliga. Kolla in Iittalas lilla kiviskola i detta youtube-klipp, om jag har gjort hemläxan har alltså brilliancefamiljen fått ännu en medlem.


Foto: Montage av produktbild från Iittala och egen bild Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Var det någon som sa riobrunt?"

 1. tinajo skriver:

  Det var en väldigt fin nyans! 🙂

 2. Anna-Karin skriver:

  Ser fin ut. Själv är jag inne på att uppgradera med ytterligare en kivi i den simpla färgen yellow.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »