Naturligt urval från Norrgavel

Den här helgen känns så otroligt efterlängtad kan jag säga. För första gången på åtta veckor gapade kalendern tom så när som ordet Tvätta imorgon kväll. Så obeskrivligt skönt att bara vara och försöka återställa hemmet som är en enda röra sedan vi kommit och gått efter hallrenoveringen som påbörjades sista semesterveckan. Större delen av Läs Mer »

Naturligt urval från Norrgavel

Den här helgen känns så otroligt efterlängtad kan jag säga. För första gången på åtta veckor gapade kalendern tom så när som ordet Tvätta imorgon kväll. Så obeskrivligt skönt att bara vara och försöka återställa hemmet som är en enda röra sedan vi kommit och gått efter hallrenoveringen som påbörjades sista semesterveckan. Större delen av dagen har ägnats åt att sortera tvätt, rensa bland posthögar, bland porslinet som ska åter in i vitrinskåpet i hallen och fixa nya kabeldragningar till belysningen i ovannämda skåp. Lagom till frukosten (runt lunchtid) fiskade jag upp höstkatalogen från Norrgavel ur pappersåtervinningen, vid detta laget en vana eftersom Jesper hinner slänga en övergripande del av min post innan jag själv sett skymten av den. Mumlar opposites attract snabbt några gånger för mig själv som ett slags mantra för att den sköna morgonstämningen ska hålla i sig. Fastnar obönhörligt i denna ljuva trycksak (som dessutom doftar sådär gott som bara vissa matta magasin kan) och då särskilt för de fina vaserna med torkade, nakna pinnar i. Vacker dekoration som är enkel att göra själv. Blev extra glad för de lättillgängliga bilderna på hemsidan och en Hälsingegård hamnar lätt på önskelistan, precis bredvid kalkstenshuset på Gotland och skånelängan på Österlen.


Foto: pressbilder från Norrgavel, den sista beskuren


Inga kommentarer på "Naturligt urval från Norrgavel"

 1. Så fint! Precis målat om stolar och bord i köket i Norrgavels äggoljetempra. Himla nöjd!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »