Shoppingtips: skrynklig stadskarta

Jag tipsade Frida häromdagen och det sitter väl på sin plats med ett allmänt LMFI-tips om samma sak. Denna pryl är ännu en av dem som hamnar i min personliga kategori “saker jag gärna sett mitt eget namn på”. För hur fiffigt är det inte med en stadskarta som tål regn och dessutom kan knölas Läs Mer »

Shoppingtips: skrynklig stadskarta

Jag tipsade Frida häromdagen och det sitter väl på sin plats med ett allmänt LMFI-tips om samma sak. Denna pryl är ännu en av dem som hamnar i min personliga kategori “saker jag gärna sett mitt eget namn på”. För hur fiffigt är det inte med en stadskarta som tål regn och dessutom kan knölas ihop till en boll utan att gå sönder?! Sedan november i fjol är det möjligt då italienske Emenuelle Pizzolorusso lanserade sina Crumpled City Maps, mjuka stadskartor för urbana djungler, fritt översatt. Kartorna som alltså är i tjockt, plastöverdraget och tygliknande papper finns idag för drygt 20 av världens stora städer (och verkar ständigt utökas). Efter användandet trycker man smidigt ner kartan i en liten påse och den kan beställas på Adlibris för ca 120kr eller köpas direkt på ex. Akademibokhandeln i Gbg. Själv har jag givit bort ett par stycken, och tänker mig att det kan vara ett rolig och bra komplement till det allt vanligare (och lite trista) platta paket i form av reskassa som många brudpar önskar sig nu för tiden. Personligen lockar Paris ännu mer nu med tanke på min förkärlek för mustascher.


Foto: kolage av bilder lånade av pizzolorusso.com


Inga kommentarer på "Shoppingtips: skrynklig stadskarta"

 1. House of Jammi skriver:

  Det verkar vara helsmart! Vanliga kartor blir så snabbt slitna.

 2. Eleonore skriver:

  Den var ju toppen, de kommer på så smarta grejer! 😀

 3. Jackie skriver:

  Gud vilken toppenidé, håller med om att det är en sån där "saker-jag-gärna-sett-mitt-namn-på" grej! Nu ska jag nog försöka klicka hem mig några såna och resa snart då! Mycket roligare med en bra karta ^_^

 4. Johanna skriver:

  OOh, det var ju en smart grej! Kanske något man bör införskaffa till nästa storstadsbesök 🙂

 5. M skriver:

  Gud så smart! Vanliga kartor blir ju nötta och slitna direkt, + att dom aldrig blir rätt ihopvikta, och åker regnar det blir dom ju dessutom förstörda 🙂

 6. finns fler skriver:

  Har skapat en blogg som handlar om att visa folk att de inte är ensamma. En blogg där man kan få skicka in sin egen berättelse om något de har vart med om. Har du något du vill berätta för andra? tveka inte att skicka in din berättelse. Självklart får du vara anonym.
  Mvh Linnea

 7. Linda Cathrine skriver:

  Vilken smart idé, brukar alltid ha problem att vika ihop kartor igen efter jag använt dem. Ha det bra

 8. Camilla skriver:

  Vilken grym karta!
  Ja åker till London nästan vecka, och fasten ja har varit där flera gånger innan vill ja alltid ha en karta.. ja ska definitivt besöka Akademibokhandeln innan ja åker. Tack för tipset:)

 9. tygkassar skriver:

  Hej är du intresserad av en tygkasse med häftiga texter? Den perfekta kassen som både rymmer laptopen och skol böckerna? Kolla då in http://tygkassar.blogg.se där du även kan special beställa din unika kasse för bara 95kr !

 10. Maddyz skriver:

  Vad smart! Fin blogg!

 11. Julia Lahti skriver:

  fin blogg! Följa varandra på bloglovin? 🙂

 12. Junitjej skriver:

  Vad kul att man kunde hitta din blogg på startsidan! Hoppas du har haft en bra helg!

 13. Elsa Andersson, skriver:

  hej! jag har haft ett script som krånglat på min blogg, men u är det återställt. så kika gärna in o lämna en kommentar! 🙂

 14. Linnea skriver:

  Va smart! Definitivt något jag ska undersöka närmare om jag bestämmer mig för att praktisera i London:)

 15. Dani skriver:

  Ja, de där klämde jag också på förra helgen. De var rätt smarta och lite roliga. 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »