Kryddstarka kulor

Som för många andra så dyker många bra idéer upp i mitt huvud precis när jag ska somna, eller om jag vaknar mitt i natten. Så var det här om kvällen när jag plötsligt såg framför mig vad fint det skulle vara med träkulor på ett läderband runt midjan på mitt svarta lilla bord (från Läs Mer »

Kryddstarka kulor

Som för många andra så dyker många bra idéer upp i mitt huvud precis när jag ska somna, eller om jag vaknar mitt i natten. Så var det här om kvällen när jag plötsligt såg framför mig vad fint det skulle vara med träkulor på ett läderband runt midjan på mitt svarta lilla bord (från KRYDDSTARKT, remember?). Jag berättade inte om denna tanke för någon så döm om min förvåning när jag ett par dagar senare ser att min kära vän Hildur har haft precis samma idé. Det visar sig när vi pratar på telefonen att vi båda haft den här tanken samma dag! Det bevisar bara att två identiska tankar kan formas på två helt olika platser samtidigt och ibland ska man nog inte vara för snabb att tänka “kopiering”. Eller som Hildur uttryckte det, genier tänker lika…

För att återgår till bordet. En underbar detalj på detta lilla bord är “halsbandet” men redan när jag fick det i våras blev jag besviken på att det i verkligheten skiljde sig från det som visades på pressbilderna och sedan dess har jag testat lite olika variander:


Ett vanligt halsband fick ersätta de stora orginalkulorna ett tag, och sedan i höstas har bordet varit helt naket.


Trärena kulor och en naturfärgad tjock lädersnodd. Jag valde mindre kulor, Ø 40mm, tycker att de proportionerna känns bättre.Voila! Nu gifter det sig fint med både byrån i hallen och våra vardagsrumsbord.

Foto: Sara Zetterström, little miss fix it


Inga kommentarer på "Kryddstarka kulor"

 1. Ulrika skriver:

  Fint!! Alltid lika inspirerande!

 2. Maria Westerlund skriver:

  Så fint det blev! Finare än tidigare!

 3. Such a great idea, I love a bit of IKEA hacking!

 4. Lina Steén skriver:

  WOW! vilken inspirerande och fin blogg du har.
  En ny till läslistan. – check 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »