Little miss preggo

Hörrni, jag har något att berätta. En sån där jobbig hemlis som jag har ruvat på i tre månader nu. Bokstavligen ruvat på. Jag är gravid! Och kanske såg ni Vetenskapens värld i måndags och vet att det är ett litet mirakel att alla människor blir till, men i vårt fall så har det dessutom Läs Mer »

Little miss preggo

Hörrni, jag har något att berätta. En sån där jobbig hemlis som jag har ruvat på i tre månader nu. Bokstavligen ruvat på. Jag är gravid! Och kanske såg ni Vetenskapens värld i måndags och vet att det är ett litet mirakel att alla människor blir till, men i vårt fall så har det dessutom varit en väldigt lång resa med drömmar och besvikelser. I över tre år har vi längtat och varit superföräldraredo om man nu någonsin är det. 3 år av frustration, resultatlösa utredningar, varförs, akupunktur, husmorsrecept och långväga IVF:er – provrörsbefruktningar samtidigt som livet och jobbet och allt det där andra ska fungera parallellt (men inte alltid gör).

Så plötsligt, mellan den misslyckade tredje (som nästan tog knäcken på både mig och Jesper) och den inbokade fjärde så bara hände det. Livets mirakel som vi fick se göra volter inne i magen igår. Så, nu vet ni varför det varit så osedvanligt låg aktivitet här på bloggen, jag har förutom i tuffaste fasen på jobbet också varit i preggo-koma och sovit mig igenom i stort sett varje ledig minut och mått tjyvtjockt i allmänhet. Fast nu verkar det ha vänt, energi in och illamående ut och en obeskrivlig glädje för en framtid tillsammans med en lejonunge.  Nu kanske vissa tänker att det är tidigt att berätta och tänk om det går illa etc… Jag förstår de tankarna för det är just de som snurrat i min skalle länge och väl nu men jag är så innerligt trött på att oroa mig och jag kommer inte bli ett dugg mindre ledsen vid ett missfall om jag så låtit bli att dela denna nyhet med en enda levande själ så nu tar vi ut segern i förskott, okej! För den som blir orolig så är inte planen att detta ska bli en mammablogg, men helt naturligt kanske det handlar mer om barnrelaterad inredning och tankar framöver. Hoppas att ni fortsätter hänga här och dela denna spännande tid med mig.


Foto: Googlade “seed” och hittade här


Inga kommentarer på "Little miss preggo"

 1. Eva skriver:

  Stort grattis till ert lilla mirakel! Ni har en fantastisk tid framför er! Jag ser fram mot att läsa mer om barninredning 🙂

 2. Bodil skriver:

  Men vilken underbart glädjande nyhet. Stort grattis till er. Och så klart att allt kommer att gå bra. Och så klart jag kommer fortsätta hänga här inne. Massor av grattiskramar kommer från Trosa.

 3. Sofie skriver:

  Grattis! Kul att ni lyckades tillslut 😀 önskar er all lycka!

 4. Såååå glad för er skull!

 5. Memmel skriver:

  Åhh, grattis! Så kul!

 6. Victoria skriver:

  Rörande berättelse och STORT grattis!!!!

 7. tinajo skriver:

  Roligt – stort grattis! 🙂

 8. Ida skriver:

  Grattis! Så roligt! 🙂

 9. Karodie skriver:

  Älskade. Ryser av glädje. Nu igen. Puss

 10. Tusen miljoner grattis till dig! Sitter just med en vän som gått igenom samma långa resa, och som nu också "drabbats" av miraklet 🙂 KRAM
  (Och visst ska man glädjas, och berätta, och dela glädjen!)

 11. Grattis, vad glad jag blir för din (er!) skull!

 12. Grattis gånger tusen! Plötsligt så händer det och livet blir till det bästa… Jag tror på att ta ut lyckan, livet är liksom för kort för något annat och jag hoppas du får en fin graviditet från här och framåt.

  Kram.

 13. Ingela skriver:

  Ååh, jättegrattis till er båda!

 14. Helena skriver:

  ÅH GRATTIS!!! Jag har faktiskt anat att det kanske har varit något sådant som varit orsaken till de små pauser som varit. Varför vet jag inte – men jag och maken har själv haft en tuff höst efter ett missfall i somras. Men i förrgår fick vi ett plus på stickan igen! Och jag resonerar denna gång att man får visst ta ut glädjen i förskott. Visst kan vi få missfall igen, men till dess ska jag njuta. LYCKA TILL och GRATTISKRAM!! (ser verkligen fram emot lite barnrelaterad inredning oxå.. .:))

 15. Kristin Ekberg skriver:

  Nämen vilken fantastisk nyhet! Varmt och innerligt grattis till dig! Hurra!

 16. Charlotte skriver:

  OHH Vilken fantastisk nyhet, stort grattis. All glädje och lycka till er, ser fram emot att läsa om barninredning.

 17. JdR skriver:

  Hurra! Gud vad jag glädjetjuter nu! Tusen miljoner grattiskramar till dig och Jesper! 🙂

 18. Jenny F skriver:

  Grattis och hurra! Åh, verkligen, alla gratulationer.

 19. Isabelle skriver:

  Vad roligt!! Stort grattis!!!

 20. anness design skriver:

  Kramar om er och hurrar tusenfallt för er skull! Så glad för er att ni äntligen har ett mirakel att snart få hålla i era armar. Håller alla tummar jag har för att allt kommer gå jättebra! Vet hur det känns när glädjen plötsligt vänder till det helt motsatta 🙁
  Kram på er!
  /Anne

 21. sofie skriver:

  men jaaaaa !!!! stort stort grattis!!

 22. Lotta B skriver:

  Åh, vad underbart att höra Sara, vad glad jag blir! 😀 Sitter här och blir tårögd. STORA kramar!

 23. Mia skriver:

  Åh vad roligt! Jag känner dig inte alls men har kikat in här i något och och kände att nu jäklar var det dags att lämna ett litet spår (är alldeles för dålig på det!) Tusen gånger grattis!

 24. Emelie skriver:

  Vad glad jag blir för er skull! Grattis grattis grattis! Kram

 25. Ullis skriver:

  TJOHO, härligt Sara och Jeppe, grattis från oss två som blev tre i oktober. Det är helt underbart att vara föräldrar!!! Hör av dig om ni åker förbi Falun nåt så vi får träffas, var så himla mysigt sist när ni kom på besök! Puss och kram till er!

 26. Johanna.B skriver:

  Bästa finaste Sara och Jesper! Jag minns fortfarande när jag träffade dig i Kalmar och minns tydligt att du sa något i stil med att du bara gick och längtade efter en mammaledighet. Det värmer i hela mitt hjärta att nu få läsa detta och jag håller alla tummar jag har för att det kommer ut en liten lejonunge!

  Kram
  /Johanna

 27. Vilken glädje! Grattis till er njut nu önskar all lycka. Vilken underbar nyhet.

  Kram

  Johanna

 28. Vilken glädje! Grattis till er njut nu önskar all lycka. Vilken underbar nyhet.

  Kram

  Johanna

 29. Linnea skriver:

  Vad roligt! Grattis! 🙂

 30. Mari skriver:

  Åhh vilken lycka! Grattis! Ta hand om dig o tänk på bara dig o ert mirakel nu. Vilken tuff tid ni har bakom er. Ser fram emot lite mer barn-inspirerad inredning 🙂 kram!
  (Jobbar själv på Ikea, lyckades på 2:a ivf-försöket blir gravid…)

 31. Eva skriver:

  Stort Grattis!

 32. Sara-LMFI skriver:

  Tusen tack snälla ni för alla underbara kommentarer! Det känns härligt att veta att ni finns där ute! Idag har det varit en väldigt bra dag som ni hjälpte till att förgylla!! Kram

 33. Emma skriver:

  Stort grattis, så underbart, vi går igenom samma sak så jag vet vad ni gått igenom, skönt att ni äntligen ska få ett litet barn:) Trevlig helg, kram emma

 34. Carina skriver:

  Åh så himla kul för er. Stort Grattis!! Plötsligt händer det…. sägs det ju och när man minst anar…och då blir det bonus. Allt blir inte som man tänkt sig men ibland blir det tillslut så himla bra ändå. Så blir det nog. Kanske fanns det en mening att väntan blev så lång? Annars hade du kanske inte hamnat där du är idag?
  Ses!
  C

 35. Megastort grattis och lycka till! Så himla kul 🙂

 36. Lina skriver:

  Grattis!

 37. Alex skriver:

  Stort grattis Sara och Jesper! Så underbart härligt! Vilken lycka!!!! Jag tror som Lovis i Ronja att om man sjunger och inte oroar sig så mycket "så blir det en gladare unge"!

 38. Anna Khrinde skriver:

  Hej Sara
  En liten fågel på jobbet viskade i mitt öra (som just nu är blockerat av en propp eller nått…känns som att jag är i en egen bubbelvärld) att jag skulle kolla din blogg. Jag är såå glad för er – Grattis, det här kommer att bli jättebra 🙂 Ta det lugnt och ta hand om varandra, kramkram /Anna

 39. Katrin L skriver:

  Åå GRATTIS! vad roligt för er!! jag stannar absolut även om det kommer lite barninredningsinlägg, tycker det bara är roligt trots att jag inte har några egna barn. Grattis än en gång! 🙂

 40. Lotten skriver:

  Åhh så härligt! Ett stort Grattis till er!

 41. Anette Johansson skriver:

  Vad kul, stort grattis till er båda! Ta hand om er och njut, för det är ni värda! Vi syns säkert på tåget eller i Älmhult i vår 🙂 Kram Anette

 42. Maria skriver:

  Åh vad roligt, stort grattis!!!

 43. Karin D skriver:

  Stort grattis Sara och Jesper. Jättekul att höra att ni ska bli föräldrar till sommaren.
  Även jag ser fram emot lite barninredningstips.
  Många grattiskramar från oss (Marias syster med familj)

 44. Knaada skriver:

  Vilka fantastiska nyheter, GRATTIS! Jag sitter här och fånler för mig själv 🙂 Det är ju så stort!

  All lycka önskar jag er med graviditet och bebis!

 45. vad roligt!! Stort Grattis 🙂

 46. sahra skriver:

  Grattis finaste du. Herregud. Du är den andra på två veckor som jag har hört ett sådant underbart besked ifrån. En bekant har genomgått benmärgstransplantation och försökt med hur många ivf som helst. Hon är lite äldre så de har inte så många chanser kvar. Och nu är hon också gravid. På naturlig väg. Helt otroligt. Glad för er båda.

 47. Stämningsfullt skriver:

  Å stort grattis! Vad härligt!

 48. Madeleine skriver:

  hurra och grattis! det är ju det finaste man kan få!

 49. Linnea skriver:

  Självklart följer man fortfarande din blogg. Gillar littlemissfixit som f*n, oavsett låg frekvens på uppdateringarna. Go girl!

 50. caroline skriver:

  Åh vad roligt stort grattis 🙂

 51. Anna skriver:

  Grattis!

 52. Diddie skriver:

  Grattis & Lycka till!

 53. Köks-Christian i Kalmar skriver:

  Åh, va härligt! Stort stort grattis till er båda. Vi väntar också tillökning, jag längtar ihjäl mig efter att få nosa den lille i nacken… 😉 Hoppas du har det bra i Älmhult.

 54. Lina skriver:

  Men åhh, åhhh så himla roligt, stort GRATTIS till er 🙂 jag hänger på såklart 🙂

 55. Kajsa skriver:

  Åh så härligt när ni kämpat så länge. Grattis! 🙂

 56. Var ju tvungen att gå tillbaka i tiden och se när du outade din graviditet och så fick man ju ta en del av er berättelse. Vad fantastiskt! Min bästa kompis (Astrid som förekommer med tjock mage på bloggen ibland) är gravid med ivf och jag har själv gått igenom 3 hormonbehandlingar fast då som eggdonator så man är ju insatt i både glädjen och sorgen. Och vad fantastiskt att sen helt plötsligt så gick det av sig självt! Helt underbart! Livets mirakel som din fruktansvärda idol säger. 😉
  Kram på dig och lilla familjen!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »