Sovrumsinspiration

Att vänta tillökning är ju inte bara en fysisk påfrestning, det sätter verkligen fart på nesting-lustan också. Vår lägenhet må vara stor till ytan för två vuxna och en, i dagsläget, “halv banan” (jag skojar inte, så löd jämförelsen i gravidappen) men särskilt välplanerad kan man inte beskylla den för att vara. Kontoret är ju Läs Mer »

Sovrumsinspiration

Att vänta tillökning är ju inte bara en fysisk påfrestning, det sätter verkligen fart på nesting-lustan också. Vår lägenhet må vara stor till ytan för två vuxna och en, i dagsläget, “halv banan” (jag skojar inte, så löd jämförelsen i gravidappen) men särskilt välplanerad kan man inte beskylla den för att vara. Kontoret är ju ett aldrig avstannande projekt till Jespers stora förtret och nu har jag fått en ännu en lysande idé. Jag har vänt och vridit på den där rumsytan sedan vi fick nycklarna i handen 2007 men det var först i julas som jag fick en uppenbarelse: rummet ska bli sovrum och dold förvaring en masse. Idag är det kontor/pyssel/tvätt/kläd/stök-med en-miljon-boxar&lådorrum, men genom att jag hittat ett sätt att slå upp två väggar på för att skapa en renare rumskänsla och samtidigt behålla klädkammare och ytor för enorma mängder (nåväl) dold förvaring så kan det bli ett eminent sovrum för både oss och bananen i pyjamas. Surfrummet blir ett minne blott. Tänk er, molntussar, sommarvarama vindar, äppelblom med en liten touch av industri… Get the picture? Ett första steg är att denna sängen flyttar in. Problemet är bara att ramen endast finns till 160 cm och vad jag har hört så verkar att downsiza när man utökar antalet nattgäster vara lite osmart. Funderar på om jag kan lämna in huvud- och fotgavlarna till en snickare som förlänger dem/bygger längre replikor. Någon som har erfarenhet av liknande projekt? Jag viftar med dumboöronen!


Foto: Marcus Lawett, publicerat i Residence 01/2012


Inga kommentarer på "Sovrumsinspiration"

 1. Anonym skriver:

  Hitta en möbelsnickare och be de göra en gavel från scratch istället. Har gjort så flera gånger när jag hittat något jag gillar men vill ändra det, lämnar en skiss på allt till snickaren och vips har jag det jag vill…skall även säga att många gånger är det billigare än orginalet…betalar ju inte för namnet….


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »