Pin it!

Jag har märkt att det här med blogg-scoop inte är min starka sida, jag tänker helt enkelt inte på att tipsa om allt om jag så sitter på en guldgruva, kalla mig tanklös eller, gud förbjude, snål men ska jobba lite på det. Börjar med att tipsa er om Pinterest, ett arkiv av inspiration! Kanska Läs Mer »

Pin it!

Jag har märkt att det här med blogg-scoop inte är min starka sida, jag tänker helt enkelt inte på att tipsa om allt om jag så sitter på en guldgruva, kalla mig tanklös eller, gud förbjude, snål men ska jobba lite på det. Börjar med att tipsa er om Pinterest, ett arkiv av inspiration! Kanska något du redan använder? Själv har jag haft det i jobbet i kanske 1,5 år men skapade först ett eget konto i höstas, för om sanningen ska fram är just “pinnandet” inte min starka sida heller, det är mest den visuella inspirationen jag är ute efter.

Man går in på pinterest.com och vill man själv inte skapa sina egna anslagstavlor med inspirationsbilder så kan man bara använda sökfältet och spana runt. Men vill man börja bygga upp ett litet arkiv med fina bilder, smarta lösningar och inspiration deluxe, eller sprida sina egna bilder (länka till sin blogg) och följa andra så börjar man med att be om en inbjudan (Request an Invite) så tar det ett par dagar eller så innan pinterest-teamet har behandlat förfrågan och man får tillgång till härligheten. Fråga mig inte varför denna byråkrati men så är det. Sen laddar man ner en Pin it-knapp till sitt bokmärkesfält å då är det bara att åka. Har man ett facebook-eller twitterkonto loggar man in genom det, smidigt.

Kan du inte vänta? Lämna en kommentar med din mejladress så skickar jag en inbjudan ikväll. Happy pinning!


Foto: skärmdump från Emmas inspirationstavla, hon är mycket flitigare än jag!


Inga kommentarer på "Pin it!"

 1. Erica skriver:

  Åh, jag älskar Pinterest och använder pin it-knappen ganska flitigt! 🙂 Tack för en fin och inspirerande blogg!

 2. Linda skriver:

  Jag har precis hittat till Pinterest och gillar det verkligen. Hade gärna haft en egen sida där så jag hade kunnat dela med mig av mina favoriter! Tack förresten för en himla trevlig blogg! 🙂

 3. Stina skriver:

  Jag brukar titta in där och få inspiration men det skulle ju vara perfekt med ett konto. =)
  Underbar blogg!

 4. Emelie skriver:

  Bra där Sara! Ibland tar man bara saker för givet och tänker att alla andra redan vet. Men så är det ju faktiskt inte! Pinterest och mycket annat är verkligen värt att berätta om och låta andra ta del utav. Hoppas du mår bra! Kram Emelie

 5. Hej Sara! Vad roligt det var att träffa dig på bloggeventet i helgen! Hoppas att SJ skötte sig när du skulle resa hem på söndagen. Syrran säger att det alltid strular i Hässleholm, och att de utländska medarbetarna på Ikea därför alltid brukar kalla det för Hassle-holm. 😉

 6. Jag har skickat en inbjudan till er som hittills bett om en, men eftersom jag nu lämnar datorn på service över natten så kan jag först skicka flera inbjudningar i morgon… Bara så ni vet!

  Helena: Ja, hurra, det var kul att få ett ansikte IRL, mer sånt! SJ var exemplariska om man bortser från att de även verkar givit sig in i bussbranchen i Skåne. 😉

 7. Tess Gustafsson skriver:

  vilken härligt inspirerande blogg du har, tack! Längtar till att kunna strukturera upp alla härligheter och inspiration på pinterest. Trevlig helg!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »