Att kliva utanför boxen

Min dator är inte riktig vad den borde vara efter “renoveringen” i torsdags så för tillfället har jag ingen internetuppkoppling på just laptopen och inget bildbehandlingsprogram på iMacen här hemma så bloggandet går knappast på räls just nu. Efter något av en minneskortstafett kommer här en uppdatering med en av förra veckans höjdpunkter. Jag berättade Läs Mer »

Att kliva utanför boxen

Min dator är inte riktig vad den borde vara efter “renoveringen” i torsdags så för tillfället har jag ingen internetuppkoppling på just laptopen och inget bildbehandlingsprogram på iMacen här hemma så bloggandet går knappast på räls just nu. Efter något av en minneskortstafett kommer här en uppdatering med en av förra veckans höjdpunkter. Jag berättade ju att vi hade en heldag med David Carlson och förutom att han berättade om sitt breda arbete så ägnade vi dagen åt en workshop. Vi började med att skriva ord och fraser som vi förknippar med meningsfull design. Det regnade post-its och efter detta jobbade vi i grupper med utvalda ord som vi utvecklade till designidéer (som skulle visas i en fiktiv utställning på Kulturhuset i Stockholm), dessa bedömdes sedan efter sitt nytänkande och sin relevans. Det är så fantastiskt nyttigt och roligt att släppa taget och tänka utanför den berömda boxen att jag önskar att övningar som denna stod på mitt schema månatligen.


Foto: 1a bilden är från David Report och resten tagna av Sara Zetterström, Little miss fix it


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »