Colourmania!

Den sista veckan på den senaste utbildningsmodulen handlade mycket om att resa tillbaka till mina år på Designprogrammet i Pukeberg. Presentationer, kreativa processer och färglära deluxe. Beträffande det sista så, no offence till de två veckorna av färgblandande hösten 2004 för att förstå färg, men att tillbringa dagen tillsammans med lågmälda men tusenfalt inspirerande Lea Läs Mer »

Colourmania!

Den sista veckan på den senaste utbildningsmodulen handlade mycket om att resa tillbaka till mina år på Designprogrammet i Pukeberg. Presentationer, kreativa processer och färglära deluxe. Beträffande det sista så, no offence till de två veckorna av färgblandande hösten 2004 för att förstå färg, men att tillbringa dagen tillsammans med lågmälda men tusenfalt inspirerande Lea Kumpulainen var något alldeles i hästväg. Lea fanns på Ikea i många år innan jag ens var en liten påtänkt cell och har de senaste 20 åren jobbat med Ikeas färger och stilar (OM jag vill ha det jobbet!). Vi gjorde djupdykningar i NCS-havet som innehöll både lite matte och massa känsla, något för båda hjärnhalvorna alltså och crawlade mellan vithet, nyans, kulörton, mättnad och kontrastförstärkning. Färglära är hur kul som helst och något jag gärna pratar mer om här på bloggen om ni är intresserade.


Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Inga kommentarer på "Colourmania!"

 1. Mia skriver:

  Jag hade också färglära som ett av mina favoritämnen under min (korta) utbildning till dekoratör. Mycket är dock glömt så det vore jättekul att få lite påminnelser (& kanske lite ny kunskap). Jag röster JA! på det förslaget 🙂

 2. Emelie skriver:

  Jaaa, färglära är kul. Visa mera!

 3. Så intressant, jag som jobbar med NCS hela dagarna skulle så gärna vilja lära mig ännu mer!

 4. Malin - tjusigt skriver:

  Jättekul med färglära, vi hade 2+2 dagar med ncs förskola i förra månaden och fick därefter göra en färgsättningsuppgift i vår utbildning. Så mycket enklare det blir att hitta rätt när mak kan "koden". Det finns så mycket fina kulörer att det känns onödigt att bara måla vitt.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

färg & tapeter

 • Sluta gissa kulören

  Det här är inte ett tips för alla, det fattar jag mer än väl eftersom denna lilla gadget kostar nästan 3000 spänn, och sååå intresserad av färger är man kanske inte. MEN, om du jobbar med kulörer på daglig basis så är det här här lilla hjälpmedlet vi har på kontoret mitt tip of the Läs Mer »

 • Tapetkärlek från Sandberg

  Det damp ner en inbjudan i brevlådan till lanseringen av Flora Sandbergica, den senaste kollektionen tapeter från Sandberg. Jag fick dessvärre tacka nej eftersom jag har haft fullt upp med att välja Årets monter på UF-mässan i länet hela dagen (hur kul som helst) och spanade istället in pressmaterialet nu på kvällskvisten. Oh my så Läs Mer »

 • Sandbergs Trend Report AW 2015

  Precis innan höstterminen drog igång hade jag lyckan att göra ett studiebesök på Sandbergs tapetfabrik i Ulricehamn. Det var där jag fick en sneak peek på den då ännu inte lanserade serien Skog och det var också där och då jag fick tjuvkika på “deras lilla gröna”- trendrapporten höst/vinter 2015 in the making. Nu finns Läs Mer »

 • Colour of the year 2016

  Orcher Gold – eller guldockra på ren svenska är utsedd av Nordsjö till årets färg 2016 och välfirad under hashtag #coty16. Tillsammans med ett tjugotal andra inredningsbloggare från Sverige och Norge blev jag inbjuden till färgfest i Nääs fabriker utanför Göteborg, otroligt vackra lokaler i de gamla tegelbyggnaderna som tidigar var spinneri och där man Läs Mer »