Ett livstecken, svenska dialektmysterier och varför jag tänker på salta hav när jag jobbar

Alltså, det är inte så att jag ignorerat de frågor som faktiskt luftades under frågestunden, jag har bara fått välja bort bloggen i ett par extra dagar än vad jag först tänkte. Eftersom många (liksom jag gjorde) när drömmen om att jobba på Ikea, eller som inredare handlade de flesta frågor om det och jag Läs Mer »

Ett livstecken, svenska dialektmysterier och varför jag tänker på salta hav när jag jobbar

Alltså, det är inte så att jag ignorerat de frågor som faktiskt luftades under frågestunden, jag har bara fått välja bort bloggen i ett par extra dagar än vad jag först tänkte. Eftersom många (liksom jag gjorde) när drömmen om att jobba på Ikea, eller som inredare handlade de flesta frågor om det och jag ska försöka sammanställa ett dokument som blir lättklickat. Lite som FAQ, så fort jag bara orkar. Åksjuk på tåget och de senaste dagarna jobbas det dag som natt (nåväl, det känns som det) på vårt examensarbete för utbildningen. Jag t o m bor i Älmhult de här två veckorna för att verkligen kunna klämma ur dygnet på timmar och inte slösa dem på pendling.

Slutuppgiften då? Den är skitrolig, urspännade, tänka-utanför-boxen-härlig! och galet energikrävande. Inte nog med att jag ska vara superkreativ, jag ska dessutom jobba med två kollegor som kommer från två väldigt olika länder med allt vad det innebär från språk och kultur till personlighet. Språk ja. Min engelska håller sakta men säker på att bli en komplett sån där lattjo älmhults-engelska som de flesta inom Ikea pratar. Ja ni vet, den snygga london-accenten som jag försökte lägga mig till med som au-pair -98 har rätt snabbt filats ner och förenklats till en svengelsk gröt med dialekt (jag som är född i Nyköping, som tillsammans med Uppsala är “rikssvenskans” hemvist, undrar ibland förvånat vem som sa något när jag öppnar munnen). Men lärorikt är det, fast kanske inte på ett lingvistiskt plan.
Nu är det dags för tredje dagen i vårt konferensrum där vi ska hitta på en smashing grej kopplat till heminredning och det är den här väggen jag sitter och stirrar på medan hjärnan går på högvarv. Den för tankarna till en bikini jag hade i samma färger och det är ju inte helt oinspirerande nu när våren ligger i startgroparna. Bebisen mår toppen för er som frågat och hängde med på löpbandet igår och fick lite smågodis på sängen innan jag gick upp imorse -Sådan mor sådan jätte(jätte)avokado. Hej! så länge…
Mobilfoto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Inga kommentarer på "Ett livstecken, svenska dialektmysterier och varför jag tänker på salta hav när jag jobbar"

 1. Emelie skriver:

  Tack Sara för att du är så underbar! Nu började jag dagen, precis som jag lovat mig själv att alltid göra, med att le ett stort fett leende! Du kan skriva om vilket ämne som helst, jag blir alltid lika glad när jag kommer in här! Stor kram till dig

 2. Emelie skriver:

  Tack Sara för att du är så underbar! Nu började jag dagen, precis som jag lovat mig själv att alltid göra, med att le ett stort fett leende! Du kan skriva om vilket ämne som helst, jag blir alltid lika glad när jag kommer in här! Stor kram till dig

 3. Bodypalace skriver:

  Gör gärna ett besök i min kanske lite ovanliga blogg men ack så nyttig. (inget för sånna som inte gillar omklädningsrum)

  Fler besökare är inget jag presonligen vinner på. Budskapet är vikigast. Tillsammans kan vi få fler att må bättre och stoppa det som sker att alla ska se ut på ett visst sätt för att accepteras.

  Så hoppas denna lilla reklamkommentar är okej, annars får du skälla ut mig så gör jag aldrig om det! =)


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »