Nya soffben – med klisterfolie slipper man att måla

Ända sedan jag bytte klädsel på soffan (ja det var väl bara en halv mandatperiod sedan eller så) har jag tänkt klä om de ursprungliga ekfötterna med självhäftande folie. Har dock tyckt att plasten sett för plastig ut vare sig den varit matt eller blank så därför blev jag lite extra exalterad när jag var Läs Mer »

Nya soffben – med klisterfolie slipper man att måla

Ända sedan jag bytte klädsel på soffan (ja det var väl bara en halv mandatperiod sedan eller så) har jag tänkt klä om de ursprungliga ekfötterna med självhäftande folie. Har dock tyckt att plasten sett för plastig ut vare sig den varit matt eller blank så därför blev jag lite extra exalterad när jag var i färgaffären i lördags för ett helt annat ärende och hittade en flockad variant. Perfekt med den matta sammetslena ytan som inte reflekterar något ljus och känns lite mer fancy. Jag började med att välta soffan för att skruva loss soffbenen (vilket gjorde att jag tvingades dammsuga under den. Det hade ju inte hänt på några månder märkte jag *host*) och underlätta arbetet. Sen gjorde jag en pappersmall av formen som jag använde på baksidan av folien. Jag använde skalpell, stållinjan och skärmatta för att få raka fina kanter, klippte ett snitt mellan varje sida för att lättare kunna forma folien och sen klädde jag träklossen sida för sida och snyggade till den lite genom att skära bort utstickande folie på sidorna. Överskottet vek jag upp på översidan så att den sitter ordentligt när man skruvar tillbaka benen. Mucho nöjdo. Och det fina i kråksången? Jo, OM jag skulle få en faiblesse för massiv ek någon gång, eller vill ha orange soffben så kan jag enkelt dra bort folien och testa något annat. Easy peasy, gjort på en timme till en kostnad av ett fåtal guldpengar. En liten varning bara, här kommer blogghistoriens längsta DIY-bildserie. Tror jag.

Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Inga kommentarer på "Nya soffben – med klisterfolie slipper man att måla"

 1. Hanna skriver:

  Snyggt och relativt enkelt sätt att förändra, tack för tipset! Du inspirerar verkligen 🙂

 2. Tack Hanna! Det är den finaste komplimang jag kan få. 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »