Milanoresan dag 1

I början av veckan landade jag hemma i Kalmar igen. Lite matt i lacken, upplevelselycklig och med extremt mycket intryck i bagaget och 1556 små ögonblick konserverade på kamerans minneskort. De fyra dagarna i Milano rusade verkligen förbi, samtidigt som vi hann med väldigt mycket på kort tid. Första dagen promenerade jag och Frida in Läs Mer »

Milanoresan dag 1

I början av veckan landade jag hemma i Kalmar igen. Lite matt i lacken, upplevelselycklig och med extremt mycket intryck i bagaget och 1556 små ögonblick konserverade på kamerans minneskort. De fyra dagarna i Milano rusade verkligen förbi, samtidigt som vi hann med väldigt mycket på kort tid. Första dagen promenerade jag och Frida in till stan, minglade hos Rosanna Orlandi och avslutade kvällen som två blöta katter på kvarterspizzerian bakom hotellet, ungefär tre timmar efter att mat och sovklockan hade ringt. 1556 alltså, här kommer ett axplock från dag 1:

City

Turist javisst! Sekunden efter att bilden tas skrikskrattar jag och viftar med armarna ikapp med duvorna som kom flygande emot mig tillsammans med majskornen från en turistfälla.


Foto: Frida Ramstedt

På stan såg vi flera sköna samarbeten mellan modebutikerna och inredning. Här är MaxMaras skyltfönster.

I skylten på Sisleybutiken satt två kvinnor och målade überfina motiv på porslin från Vista Alegre.


Spazio Rosanna Orlandi

Detta år var vi på innergårdsmingel en dag tidigare än i fjol och det verkar vara på fredagen man kan skåla med självaste Rosanna i egen hög person för i år såg vi inte till henne, medan kollegorna sportade den excentriska galleristen dagen efter. Men de karaktäristiska brillorna fanns i butiken, med tillhörande illustrerad putsduk.

Däremot sprang vi genast ihop med en annan färgstark personlighet, Trendgruppens Stefan Nilsson. Han hade varit i Milano hela veckan och fullkomligen överöste oss med måsten, mindre måsten och skip it’s innan vi vandrade ner i källaren för att se några av utställarna.

På vägen passerade man denna installation av koppartråd och glaskrukor med små planterade kaktusar. Ljuvlig!

En av många favoriter från dagarna i Milano är den här annorlunda vasen för singelblommor. Norska Daniel Rybakken står för designen.

En annan är dessa vackra armaturer vars lampa man helt sonika plockar upp ur hålet när man släcker den. Och jo, jag undrade också om den inte är strömförande och smått livsfarlig för pillande fingrar, men designern försäkrade att det bara var 12 volt. Vad nu det betyder.

En lång lång stund blev vi fast i svadan från fransmannen bakom Manifeste. Bl. a visade han det här lilla startkittet för nyfödingar. Dock hade tyvärr prislappen för många nollor för att min preggohjärna skulle orka räkna ut hur många barnbidrag som egentligen behövdes för att köpa härligheten.

De var väldigt fina redan i dagsljuset när vi kom, Lotty Lindemans tentlamps. Men när mörkret sänkte sig blev de faktiskt ännu finare.

På innergården kan man vingla & mingla i dess rätta bemärkelse. Eller så kan man göra som jag och bara sitta ner och spana på folk, kläder och udda attribut ett tag. En kille som jag faktiskt såg även på mässan dagen efter var han med den här roliga kameran. Det är en liten värld.


Most

När vi minglat klart gick vi mot city snubblade vi över utställningen Most som arrangerats i samarbete med Tom Dixon, en anhalt som vi faktiskt förregistrerat oss hos redan hemma i Sverige och inte ville missa.

Först leddes man in i en lamplabyrint inte helt olik utställningen han bjöd på förra året, men ögongodis – jo, jo ej tu tal om saken,

för att sedan ledas vidare till underkollektionen Eclectic där jag föll pladask för dessa bokstöd. Små tunga formminiatyrer av lampan Jack och ja definitivt mer överkomligt prismässigt får man anta.

När vi letat oss ut från Tom Dixons haven och pilade över gården möttes vi av SodaStreams barinstallation under parollen 1 source saves 550 plastic bottles per household. Förutom bra musik som spelades så var själva PET-flasketingeltanglet hypnotiserande fint och jag hajfajvade den lilla trädkramaren i mig över budskapet. Kunde liksom inte sagt det bätte själv. Varför flaskvatten när vi har så bra kranvatten i sverige?

Appropå vatten ja så bestämde sig himlen för att go wide open och regnet fullkomligen öste ner en lång stund. Vi tog skydd i den sista utställningen på gården tills det klingade av lite, kastade oss i en taxi och avslutade en härlig första dag med en varsin riktig pizza som knappt syntes under lagret av mozzarella och dessutom tog slut så fort att den inte ens fastnade på bild…


Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it


Inga kommentarer på "Milanoresan dag 1"

 1. Victoria skriver:

  Fantastisk inspiration!

 2. Anonym skriver:

  Vart får man tag i vasen


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Little Miss Fix It

 • Mitt varmaste tack!

  Som ni kanske förstått har något varit i görningen här på bloggen. Efter ett år på RUM hemma har jag bestämt mig för att flytta hem till blogg.se, hem till där allt började 2006. Det har varit en spännande tid och jag är tacksam över att ha varit en del av tidningens webbsatsning, och inte Läs Mer »

 • 9 från Insta

  Juli sa bara swosh. Sol, bad, västkust, östkust och kompishäng deluxe kan sammanfatta denna sommarmånad. Jag har varit lite mer aktiv på Instagram (@littlemissfixit) än här på bloggen (mest p g a att jag inte kunnat blogga från mobilen, tekniskt strul i semestertider, gaah) och här kommer nio bilder från min semester, som tack och Läs Mer »

 • Hej då juni. Hej semester!

  Vilken underbar sommarmånad jag blickar tillbaka mot. Du som följer mig på Instagram känner kanske igen bilderna för här kommer en samling av nio stycken som sammanfattar juni; 1). Juni började lite tungt när min mormor smet mot nya äventyr. 2). Bloggen passerade 10-årsstrecket och jag firade det med återvunna nyårsballonger ute på torpet. Någon Läs Mer »

 • Little miss fix it 10 år!

  Jag minns så himla tydligt den där varma sommaren 2006. Jag hade precis fått beskedet att jag skulle tillbringa höstterminen i Tyskland och tänkte att det vore bra att ha en blogg att spara intrycken i, eller det hade jag väl tänkt i gott och väl ett år men inte kommit till skott förrän nu Läs Mer »