Spontanromantik

Begreppet att turista i sin egen stad kan man säga att Jesper och jag tillämpar just nu. Eller ska jag säga vår gamla hemstad. Helgen har tillbringats i Sörmland där vi har hälsat på halva släkten men istället för att åka hem igår som vi planerade så tog vi in på mysiga Dufweholms Herrgård i Läs Mer »

Spontanromantik

Begreppet att turista i sin egen stad kan man säga att Jesper och jag tillämpar just nu. Eller ska jag säga vår gamla hemstad. Helgen har tillbringats i Sörmland där vi har hälsat på halva släkten men istället för att åka hem igår som vi planerade så tog vi in på mysiga Dufweholms Herrgård i sjökanten av Katrineholm. Otaliga julbord och en och annan högtidsmiddag och kalas har firats här, men att vara hotellgäst – det var något nytt. Lite spontanromantiskt sådär. Herrgården har anor ända från 1400-talet och är en del av Svenska Kulturpärlor. När man går genom matsalen är det inte utan att man känner historiens vingslag och liksom fylls av något som på något konstigt vis kan liknas den högtidliga känsla av ett luciatåg. Förutom en skön luciatågskänsla är byggnaderna fulla av antika möbler, personligt inredda rum döpta efter tidigare ägare och ljuvliga, ljuvliga hotellakan. Till frukosten serverades det klassisk musik och ja precis det vi bett om, även om vi vid den frågan blev lite tagna på sängen och glömde bort att våfflor och jordgubbar gärna fått stå med på menyn. Efter en mjukstart av dagen med många koppar te och näsan länge, länge i varsin dagstidning ska vi nu packa ihop oss och köra söderut igen. Mot Kalmar och Valborg. Appropå Valborg, det tänkte jag fira med tävlingspremiär här på bloggen. Håll utkik!Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it


Inga kommentarer på "Spontanromantik"

 1. Petra skriver:

  Så fint, vilken härlig avstickare! Synd att det är så helsickes svårt att göra små avstickare här uppe i Umeå, är det nån som har såna här fiffiga förslag i närheten av Umeå, informera gärna mig!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Resor & Boende

 • Föreläsning med Gudy Herder

  En väldigt generös förmån vi har på jobbet är att vi får en betald personlig inspirationsresa per år. Min resa valde jag som ni kanske förstår till Interior- & Boligmessen i Bergen och föreläsningen med Gudy Herder. Så igår morse var jag på plats för att lyssna på Gudy, om taktila moodboards, hur man utformar Läs Mer »

 • Ett snabbt hej från Bergen!

  Länge sedan jag uppdaterade bloggen, jag är ledsen för det. Typiskt nog så har jag inte fler timmar än att de räcker till jobb, familj och renovering om veckodagarna just nu. Kanske just därför har en inspirationsresa till Bergen känts extra efterlängtad. Redan i maj bestämde Hildur och jag in oss för att göra en Läs Mer »

 • Jesper Waldersten på Vida Museum & Konsthall

  Inte utan att jag skäms lite över att säga hur lite jag upplever Öland. Trots den omedelbara geografiska närheten. Men det har bara blivit så, Gotland är ju liksom ön i mitt hjärta. Precis som om man bara kan ha plats för en ö, men jo lite så har det blivit tyvärr. Igår var jag Läs Mer »

 • Lördagkväll på västkusten

  Vi packade i lugn och ro och gjorde oss ingen brådska på resan kust till kust igår, lunchade redan i Nybro och tog en lång fikapaus i Borås. Sen programmerade vi GPS:en fel och fick åka några vägfärjor extra och kom fram ganska sent. Men vad gör väl det när man kommer fram till det Läs Mer »