Kanske världens sämsta födelsedag

Ibland vet ni så blir det inte riktigt som man tänkt sig. Den hära lilla minisemestern som jag fantiserade om hör definitivt dit. Jag, mannen och vilda bebin i bilen mot kontinenten, so far so good. En hysterisk dag vädermässigt som pendlade mellan 5-15 grader och drog av hagel, strålande sol och allt där emellan Läs Mer »

Kanske världens sämsta födelsedag

Ibland vet ni så blir det inte riktigt som man tänkt sig. Den hära lilla minisemestern som jag fantiserade om hör definitivt dit. Jag, mannen och vilda bebin i bilen mot kontinenten, so far so good. En hysterisk dag vädermässigt som pendlade mellan 5-15 grader och drog av hagel, strålande sol och allt där emellan och Malmö på kristiflygare erbjöd inte så mycket förlustande mer än på ultraljudskliniken men den var ju å andra sidan huvudattraktionen på vår resa. Dessutom visade sig Köpenhamn vara ännu mer religiösa då några danska grannar på hotellet informerade oss om att allt är stängt denna helg i jesu namn. Så vi blev kvar i vår New York-inspirerande businessvit på Radisson Blu hela eftermiddagen och kvällen, där vi fnittrade halvt ihjäl oss åt raddan med möjliga och omöjliga bilder på den vilda bebin, AKA kulstöterskan från Småland. Den lilla skönheten (jag är ju hennes mor, tro inte att jag säger något annat) med tantnyparkinderna och plutmunnen. Vi badade och använde alla småflaskor med schampoo och over all schampoo och badsalt och handkräm (funkar perfekt på preggomagar) och beställde roomservice och åt middag iklädda fluffig frotté.

Sen var det igår – den där dagen då jag sett fram emot att susa genom skånes rapsfält och stanna på loppisar var och varannan meter men istället vaknade upp till en migränfredag som jag tilbringade bakom solglasögon, under jackan liggandes i baksätet och önskade att någon skulle flytta fram älgjakten och kanske fyra av ett vådaskott genom vänster bakdörr på den gubbgröna Saaben och göra slut på lidandet. Typ. Lägg till sex fullbokade restauranger (som vi noggrannt hade prio-ordnat) vilket gjorde att vi istället hamnade på en illa inredd medioker landsortsbistro med överpriser. På hemvägen började mannen känna sig febrig och sen blev det idag.

Efter att helt tagit ut sig på att pynta, duka frukostbrickan med bakelse och tårtljus och sjunga (dovt) för post-migrän-preggot har mannen legat däckad hela dagen och jag likaså. I det finaste födelsedagsvädret man kan tänka sig har jag legat med neddragen rullgardin och smärtsamt kisat med ena ögat bakom solglasen när mobilen plingat till.

Det blir som sagt inte riktigt altid som man vill. Men nu har solen gått ner bakom grannhuset och jordgubbarna ligger nysköljda i mitt senaste medelhavshärliga inköp, migränen lämnade nyss byggnaden och mjölken är kylskåpskall. Dessutom har mannen hasat sig ur sängen så nu tror jag det är dags att vända den här födelsedagen till något bra. 34 jordgubbarmedmjölk-fina år. Jamen grattis dårå.


Foto: Sara Zetterström, Little miss fix it

Kolla, kolla kanten med sina små radband av bankad metall (ignorera oskärpan). Jag är så kär i min nya jordgubbsskål!


Inga kommentarer på "Kanske världens sämsta födelsedag"

 1. tinajo skriver:

  Åh, känner igen mig så i det där att det kan bli så knas i bland när man laddat så. För ett år sedan landade vi på Fuerteventura – en som vanligt efterlängtad semester. Barnen lyckliga, maken så där snyggt relaxad – och jag med en huvudvärk som var så löjligt elak att jag trodde hjärnan skulle hoppa ur skallen. Den fick jag dras med i 2 dygn, så lagom skoj när solen gassade och havsbrisen drog.

  Men – sedan blev det kanoners liksom det blev för dig. Så det blir inte som man tänkt jämnt, men det blir bra ändå. 🙂

  Grattis! 🙂

 2. Bodil- Smia skriver:

  Huh. Men grattis på födelsedagen och hoppas ni fick fina bilder på lilla.

 3. Jessica skriver:

  Nämen, inte alls som ni tänkt er. Hoppas det kommer finare, bättre, smärtfriare dagar som följer att njuta av.

 4. Aoi Tori skriver:

  Hej
  Synd att det inte blev som du tänkt 🙁

  Skulle du vilja göra ett blogglovin byte med mig? 😛

  Kram
  AOI TORI

 5. Petra skriver:

  Så himla trist, men som du skriver så blir det skit ibland. När jag fyllde år sist hade hela familjen legat i magsjuka. Vilket resulterade i att fikat bestod av coca cola och ett Marie kex!

 6. Tack för omtanken och hejarop. På't igen nästa år right?!

 7. Hanna skriver:

  Synd att det inte riktigt blev som tänkt men verkar som att det lyckades vända det sista ändå, skönt det iaf! 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »