Ek(o)brev

Åkej, om det inte var för att de var gratis, vilket inte ämnar för likviditeten, så skulle jag starta firma i ekollon. Vill dock förtydliga en sak, det är alltså ett ekollon som jag skickat, ingen spirande planta och inga garantier om sjumetersekar, utan en påbörjad grodd som kräver fortsatt omvårdnad och vattenfyllda vaser för Läs Mer »

Ek(o)brev

Åkej, om det inte var för att de var gratis, vilket inte ämnar för likviditeten, så skulle jag starta firma i ekollon. Vill dock förtydliga en sak, det är alltså ett ekollon som jag skickat, ingen spirande planta och inga garantier om sjumetersekar, utan en påbörjad grodd som kräver fortsatt omvårdnad och vattenfyllda vaser för att kanske ta sig vidare mot ekarnas motsvarighet till förskolan (tips: är ekollonet för litet kan man sticka 2-3 synålar i det så att det vilar på vaskanten med grodden i vatten).

Jag blir lite nervös nämligen att ni har för höga förväntningar för det var sån strykande åtgång. Ja, ja nu vet ni förutsättningarna och nu befinner de små gynnarna sig på väg mot alla nya familjer runt om i landet, beklagligt för er som inte hann få ett men tack för visat intresse! Jag känner mig lite som en kennelmorsa och ångrar att jag inte döpte alla på samma bokstav så där som man gör med kullarna. Men hey, vi kan väl starta en facebookgrupp där vi kan följa vedermödorna och lägga upp bilder när det spirar och dela eventuella nederlag och… Eller vid närmare eftertanke. Kanske inte (om ni inte väldigt gärna vill förstås).


Mobilfoto: Sara Zetterström, Little miss fix it


Inga kommentarer på "Ek(o)brev"

 1. Jenny skriver:

  Blev så glad när jag kom hem efter två intensiva och varma dagar i Stockholm (gravid i v 35, extremt varmt!) och fann ett brev med ett ekollonbebis i 😉

  Ska försöka vårda det ömt & hoppas att det blir något att plantera ut.

  Tack Sara
  Hälsningar Jenny i Alingsås

 2. Lotta skriver:

  TACK! Det lilla ekollonet kom fram idag. Fick genast doppa ner grodden i lite vatten. Nu håller vi tummarna! Undrar vad min lille heter? (EK-)Olle?

  Kram Lotta

  Ps. Jag är gärna med på facebook! 🙂

 3. Jenny: jag håller tummar och tår för att det ska gå vägen… 🙂

  Lotta: kennelnamnet på ditt ekollon var "tEKla II" men självklart är det fritt fram för ek-olle! 😉


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »