Byggplanering

Ikväll har jag permis från slutprojektet i Älmhult och åkte hem för att träffa snickaren som ska bygga om hemma hos oss. Vi gick igenom den kommande rockaden mellan sovrum/arbetsrum. Veckan efter midsommar drar det igång vilket betyder att min midsommarvecka tillika första semestervecka kommer vara späckad av förberedelser, som att beställa specialmaterial till klädkammaren Läs Mer »

Byggplanering

Ikväll har jag permis från slutprojektet i Älmhult och åkte hem för att träffa snickaren som ska bygga om hemma hos oss. Vi gick igenom den kommande rockaden mellan sovrum/arbetsrum. Veckan efter midsommar drar det igång vilket betyder att min midsommarvecka tillika första semestervecka kommer vara späckad av förberedelser, som att beställa specialmaterial till klädkammaren och skjutdörrar, beräkna material och stuva undan 15 m³ pryttlar.

Och innan dess är det ännu mer fix för byggritningarna måste bli klara (och jag kanske kan få grepp om ArchiCAD en gång för alla), en dörr och ett fönster skall snokas rätt på, golvslip (alt. golvslipare) skall bokas, möbler handlas och draperier sys. Eller åtminstone skall tyget hittas och inte minst ska jag försöka övertala svärfar att komma och måla alla ombyggda väggar… Nä, jag vet, det är inget litet projekt varför jag vill få det gjort så tidigt som möjligt på ledigheten, innan den vilda bebin får för sig att byta bostad. Så här sitter jag nu med ritningar och tumstock och magen full av glass. Ja för glass är nästan ett måste vid såna här byggplaneringar. Med extra strössel.


Foto: Sara Zetterström, Litle miss fix it


Inga kommentarer på "Byggplanering"

 1. tinajo skriver:

  Kul med ombyggnation – kan ju bli hur bra som helst! 🙂

 2. tinajo: jaaaa, jag vet!! Superspännade att förverkliga 🙂

 3. moster Eva skriver:

  Du äääär matfixerad!!!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »