En av de här sommardagarna

fast det bara är slutet av maj. Så har det varit idag och jag gick upp tidigt trots gårdagens schlageryra för att ta tåget hem och hinna njuta av att vara ute i trädgården och kramas mycket med mannen som åker till USA på jobb. Vi har gallrat de första rädisorna i landet och finns Läs Mer »

En av de här sommardagarna

fast det bara är slutet av maj. Så har det varit idag och jag gick upp tidigt trots gårdagens schlageryra för att ta tåget hem och hinna njuta av att vara ute i trädgården och kramas mycket med mannen som åker till USA på jobb. Vi har gallrat de första rädisorna i landet och finns det något godare än de där första av sommarens små röda bomber som får det att ila till i näsan när man tar en knaprande tugga?

Sen sövdes jag och den vilda bebin av syrendoften som ligger tung över trädgården och låg där utslagna i ett par timmar i skuggan och fast jag vaknade alldeles vimmelkantig på eftermiddagen så blev jag genomvädrad på ett sätt som man bara blir av att sova ute i friska luften och nu doftar täcket av vind och barfotagräs. Nyss åt vi grillat till middag och solen brände än och halloumin gnisslade sitt godaste och vi åt färskpotatis, fast det är fusk innan midsommar, och jag tror att det här var en av de där många underbara sommardagarna som vi har att vänta och som gör mig alldeles lycklig. Och nästa år är det jag som blir firad på Mors dag.

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »