Livet i en Spielberg-film

Redan fredag? Jag vet att jag snarare brukar säga Äntligen fredag! och visst jublar jag åt det eftersom det betyder att Jesper kommer vara hemma med mig i ett par dagar men hur fort har inte den här veckan gått? Snickaren har varit här och dragit fram som en virvelvind och jag har snurrat efter Läs Mer »

Livet i en Spielberg-film

Redan fredag? Jag vet att jag snarare brukar säga Äntligen fredag! och visst jublar jag åt det eftersom det betyder att Jesper kommer vara hemma med mig i ett par dagar men hur fort har inte den här veckan gått? Snickaren har varit här och dragit fram som en virvelvind och jag har snurrat efter likt en kork i en strömvirvel.
 
Brutit gips, dragit ur spik, burit skräp, hämtat material, smort bygghandlare, ritat inredning, glömt ta med elen i beräkningen, sopat byggdamm, backat med släp, tänkt till, fått med elen, tänkt om, städat ännu mer, packat ner vitrinskåp, skrapat fönster, burit gamla garderober, hämtat mer material, burit nya garderober, monterat garderober, varit omständig och föreslagit nya lösningar och åkt till återvinningen så många gånger att de numera ler och säger -Vi hjälper dig att bära, i ditt tillstånd! (och då vet jag inte riktigt om de syftar på att jag är höggravid eller att jag förmodligen ser lite galen ut, svettig med gipsdamm i håret och stödstrumpor upp till armhålorna) och dessutom kommit på en och annan idé som ger snickren ännu mer jobb vad det lider.
 
Men kul är det. Fast vår trerummare reducerats till en etta med kokvrå och allt står staplat högt och lågt och jag igår fick ringa svärföräldrarna, som kommer och hjälper till att måla, och be dem ta med egna lakan eftersom vi har packat ner våra och inte vet var de befinner sig. Dessutom är stora delar av hemmet byggplastat och jag kan inte låta bli att känna det lite som att om jag skulle glänta på den där plasten så skulle det komma ut gubbar i vitklädda overaller eftersom E.T. är satt i karantän… Nu ska jag skrapa målarfärg av en gammal dörr. Happy Friday!
 
Foto: @zaruza för Instagram
 
 

Inga kommentarer på "Livet i en Spielberg-film"

 1. Anonym skriver:

  Hahahah..vad kul du skriver! Att få barn kommer att vara "a piece og cake" för dig efter allt!! Kommer ihåg vår renovering, då vi hade en kall vatten slang på gräsmattan som enda lyx! Tur att allt förändras och blir till det bättre. Måste uppdatera dig om mitt lilla ekollon. Tänk! Det har blivit ett litet blad!! Hur gör man nu? är min nästa fråga..ska man plantera i lite jord? Gräva ner ute? OCH hur går det för alla de andra "syskonen"? Det känns nästan som jag är med i någon slags ekollon-sekt! 🙂 kram Lotta

  • Hej Lotta! Ha-ha jag hoppas att jag får en bebis som är lika hanterbar som en renovering, då är jag i hamn 😉 Vad roligt med ekollonet! Själv har jag en halv sparbanksek och en torris som vägrar växa i mina vaser. Jag vet inte hur man går vidare, jag låter nog mina stå i sina vaser länge länge till. Vaddå sekt? "Vandra i frid du ekollon-barn" 😉 Kram :.sara


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »