Sånt jag aldrig skulle göra #1

Näheni, ny vecka och ny kategori här på bloggen: Sånt jag aldrig skulle göra.   Min bästa väninna Caroline, mamma till mina gudbarn 5 år och 2 to be, har de senaste halvdecenniet sagt “-Det där ska jag skriva upp, vänta bara tills du själv får barn” när jag uttalat mig lite väl bajsnödigt om Läs Mer »

Sånt jag aldrig skulle göra #1

Näheni, ny vecka och ny kategori här på bloggen: Sånt jag aldrig skulle göra.
 
Min bästa väninna Caroline, mamma till mina gudbarn 5 år och 2 to be, har de senaste halvdecenniet sagt “-Det där ska jag skriva upp, vänta bara tills du själv får barn” när jag uttalat mig lite väl bajsnödigt om något. Och jag är inte den som är den, jag kan erkänna när jag har fel. Det är ju bara så himla konstigt vad som händer med en, vad det är för substanser som infiltrerar kroppen när man får barn? Eller är all den där lustgasen egentligen en luftburen lobotomering?
 
Först ut i denna kategori är att blanda smutsiga kläder hej vilt. Det var inte allt för länge sedan jag stod i källaren och kippade efter luft när jag såg småbarnsfamilj-grannens maskiner tvätt snurra runt med ett innehåll som om regnbågen kräkts i dem. -Vilken misshandel, ack och ve, alla kläder kommer få en solkig grå hinna över sig. Och vad inser jag alldeles nyss när jag hänger upp en maskin tvätt i badrummet? Jag har ju själv precis åstadkommit en regnbågsspya! Innan Marispanrosen kom skulle detta definitivt vara fyra maskiner: en blå, en röd, en vit och en svart (fast jag skulle vänta tills det fyllts upp en maskin av varje kulör). Men nu – nu slängde jag in allt i en enda röra och som grädde på moset körde jag det i 60°!
 
Definitivt sånt jag aldrig skulle göra… Just saying.
 

Inga kommentarer på "Sånt jag aldrig skulle göra #1"

 1. tinajo skriver:

  Jorå, den vägen vandrar vi alla..! 😀

 2. Den var kul! Jag blandar också ganska mycket vad gäller tvätt, men man måste ju "känna sin tvätt" alltså vet vad som färgar av sig. Och med barn har man ju tvättat allt hundra gånger, då färgar ju inget av sig längre…

  Och, i de flesta av dina inlägg är hela texten understruken. Ska det vara så? Tycker det blir så svårläst, eller är det bara en yrkesskada jag har, som gör att jag hänger upp mig på sånt…

  Kram

  • Precis, så var ju fallet denna gång, annars hade jag nog inte gått helt bananas ;). Jag vet hur sjukt irriterande det med texten är OCH svårläst. Jag väntar på att få hjälp att lösa det teknikstrulet snart. Tack för att du delar din åsikt! Kram

 3. En av mina favoritsaker i hela världen är ju att dela med mig av tips så här kommer ett till dig!
  Skaffa "Dr. Beckmann Colour & Dirt Collector"! Små dukar som man lägger i tvätten och som suger upp överskottsfärg. Och det funkar! Japp, you heard it from me first!

 4. Victoria skriver:

  Hahaha snacka om att jag känner igen mig!! För några år sedan (ca 7 st) så delade jag också upp tvätten så att det var vita underkläder, svarta underkläder, vittvätt, svarttvätt osv.. sen med åren har det blivit mer vit & svart tvätt. NU däremot när jag tvättar så är det en salig röra, handdukar, kläder i samma maskin (fasa) vittvätt har gått till mer ljustvätt och svarttvätt har blivit färgtvätt 🙂

 5. Victoria skriver:

  Hahaha snacka om att jag känner igen mig!! För några år sedan (ca 7 st) så delade jag också upp tvätten så att det var vita underkläder, svarta underkläder, vittvätt, svarttvätt osv.. sen med åren har det blivit mer vit & svart tvätt. NU däremot när jag tvättar så är det en salig röra, handdukar, kläder i samma maskin (fasa) vittvätt har gått till mer ljustvätt och svarttvätt har blivit färgtvätt 🙂

 6. Hahaha! Så rolig du är!

  "Det är ju bara så himla konstigt vad som händer med en, vad det är för substanser som infiltrerar kroppen när man får barn? Eller är all den där lustgasen egentligen en luftburen lobotomering?" Hihihihi!

  Min pojkvän har blivi tvärtom sedan vi fick barn. Förut blandade vi hejvilt, men nu delar han upp det, sååå oeffektivt 😉


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »