Lammskinn från Graute gård

Om det är något som stått högst upp på min önskelista till hemmet länge så är det ett vackert lammskinn. Ett par gånger har några andra blivit de lyckliga men till mitt hem har ännu ingen grafitgrå härlighet hittat. Förrän nu.   När Marsipanrosen kom till världen var vi ense om att det är en Läs Mer »

Lammskinn från Graute gård

Om det är något som stått högst upp på min önskelista till hemmet länge så är det ett vackert lammskinn. Ett par gånger har några andra blivit de lyckliga men till mitt hem har ännu ingen grafitgrå härlighet hittat. Förrän nu.
 
När Marsipanrosen kom till världen var vi ense om att det är en finfin present för en bebis för det finns ju inget annat material som är så slitstarkt, värmande, vackert och smutsavstötande som ull. Sagt och gjort för precis som de skinn vi tidigare köpt och givit bort ville vi ha ett från Graute Gård på Gotland och när vi åkte till ön i september så passade vi på att åka dit och hälsa på och spana in den nya butiken som invigdes i somras. Vet ni förresten att på Gotland finns det bara lamm, inga får. Lamm och lammongar som det heter på gotländska.
 
Graute är en gammal vacker 1600-talsgård som drivs av Kjell och Jenny som bor där med sina fyra barn och just då, till Jespers stora glädje, även fyra kattungar. Förutom de traditionella skinnen i olika prisklasser så finns det många andra fårskinnsprodukter och accessoarer av Jennys design i butiken – kuddar, dynor, väskor, gosedjur, kläder och armband för att nämna några. På deras hemsida kan man se alla produkter och om man vill följa livet på gården kan man göra det via facebook (Graute Gård).
 
Jag lärde känna Kjell och Jenny för tio år sedan (när vi sprang orientering i samma klubb) och vet att dessa lamm har levt ett fantastiskt liv runt husknuten på gården och blivit väl omhändertagna vilket alltid känns bra i magen. Något som kändes mindre bra i magen var att en tant föll för samma skinn som jag bestämt mig för en stund tidigare innan jag lämnade det obevakat en stund då Kjell visade oss runt i butiken. Jag fick övertyga henne ganska bryskt om att jag var den rättmätiga köparen, men det ger bara extra krydda till historien så här i efterhand.
 
Nåväl, nu har Marispanrosen fått hemmets första lammskinn och det vandrar mellan soffan, vagnen och babygymmet men om jag får bestämma ligger det allra bäst i soffan…
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 
 

Inga kommentarer på "Lammskinn från Graute gård"

 1. Tina skriver:

  Är övertygad om att lilla Boo snart är stor nog att övertyga sin mamma om att även få med en kattunge hem vid nästa besök 🙂

 2. Evelina skriver:

  Åh! Där var vi i somras precis innan hon öppnade den nya butiken. Hon är så trevlig och dottern (flickan på bilden) visade oss gården med alla lamm:) så söt!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »