DIY – pimpat spjälskydd

Eftersom jag fick lite pysseltid igår så blev spjälskyddet till barnsängen klart. Det första problemet som dök upp med en så gammal säng är ju säkerheten och ett spjälskydd kändes som ett måste eftersom bredden mellan spjälorna överstiger svenska säkerhetsföreskrifter. Dessutom ville vi ha ett som var lite extra högt, 30 cm, för att mjuka Läs Mer »

DIY – pimpat spjälskydd

Eftersom jag fick lite pysseltid igår så blev spjälskyddet till barnsängen klart. Det första problemet som dök upp med en så gammal säng är ju säkerheten och ett spjälskydd kändes som ett måste eftersom bredden mellan spjälorna överstiger svenska säkerhetsföreskrifter. Dessutom ville vi ha ett som var lite extra högt, 30 cm, för att mjuka upp sängen och valde ett enkelt vitt.
 
Fördelen med vitt är att det är lätt att matcha men nackdelen är ju såklart att det blir lite trist och eftersom jag ändå var tvungen att flytta på knytbanden som var anpassade efter en standard 60×120 spjälis passade jag på att pimpa skyddet med nya band i en färg som gifter sig med tapeten. Färgen som var närmast i ton råkade bara finnas som kantband i den lokala tygaffären så jag började med att klippa till passande längder och sydde ihop dem dubbelvikta. Sen mätte jag ut var på skyddet som spjälorna hamnade, så att banden verkligen fyller sin funktion, och sydde fast dem i ytterkant.
 
Efter det var det bara att knyta fast skyddet, bädda sängen och hoppas att Marispanrosen ska gilla sängen lika mycket som jag gör. Jag blev supernöjd och det är ju detaljerna som gör det.
 

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 

22 kommentarer på "DIY – pimpat spjälskydd"

 1. 2-barns-mamman skriver:

  Så fint det blev! Där kommer marsipanrosen sova som den lilla prinsessa hon är 🙂 Väldigt fin tavla med hennes namn o födelse vikt mm!

 2. Sandra skriver:

  Åh så snyggt!!
  Det enda jag saknar på bilden är en fäll nedanför sängen. Helst så ska det vara en kofäll, eller många fällar slarvigt utlagda.
  För min smak är det för rent, saknar den lite murriga myskänslan man kan få med fällarna 🙂

 3. Ann-Sofie skriver:

  Superfint!

 4. -Sofie skriver:

  Vad fint det blev. Längtar tills jag får pyssla med liknande projekt. 🙂

 5. stina skriver:

  Fint de blev 🙂

  Jag är inte klar med min väska än…behöver inbokade sykurstider om jag ska bli klar tror ja….

 6. Maria skriver:

  Vart har du hittat spjälskyddet?

 7. Lotta skriver:

  Snyggt! Den sängen kan ju Boo har till hon fyller 20! Minst!! Ibland är det gamla, så helt rätt. I like it!

 8. Mille skriver:

  Vad fint!

  Jag är nyfiken på var du köpt den snygga tavlan med namn och info om bebisen?

 9. Lisa skriver:

  Alltså den där sängen är verkligen helt fantastisk! Och spjälskyddet blev ju toppen 🙂 Kram

 10. Julia skriver:

  Var har du köpt det fina höga spjälskyddet? Eller hade du sytt själva skyddet också?

 11. Åsa skriver:

  Ferm Living tapeten jag bara älskar den.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »