En lugnare tisdag med lite julmys

Det verkar som om hon kör varannandagsprincipen vår lilla Marsipanros. Igår var hon vaken praktiskt taget he-ela dagen och idag har hon sovit middag i över tre timmar nu…   Så fort hon faktiskt somnade drog jag fram tejpen JULMYS från IKEA, som jag sprang på efter en lunch på varuhuset i förra veckan, och Läs Mer »

En lugnare tisdag med lite julmys

Det verkar som om hon kör varannandagsprincipen vår lilla Marsipanros. Igår var hon vaken praktiskt taget he-ela dagen och idag har hon sovit middag i över tre timmar nu…
 
Så fort hon faktiskt somnade drog jag fram tejpen JULMYS från IKEA, som jag sprang på efter en lunch på varuhuset i förra veckan, och började pyssla som en dåre. Man vet ju aldrig när hon vaknar liksom och när hon gör det så kan jag glömma att sitta ner och leka med tejper. Inte har hon ärvt vare sig mitt tålamod eller förmågan att roa sig själv om man säger så. Vad det blev får ni se om någon vecka sådär men jag kan säga så mycket som att det har en touch av jul över sig (vilken skräll).
 
Jahaja, eftersom hon fortfarande sover och jag har lite julstämning i kroppen så kanske jag ska värma på glöggen… eller inte. Vore det inte för bloggen så hade jag aldrig börjat julpyssla i oktober, det är ju helgerån. Men å andra sidan, om jag inte vore mammaledig så hade julen redan avverkats under sommaren på jobbet så det här är ju ett steg i rätt högtidsriktning. Man behöver förresten inte nödvändigtvis julpyssla med den här tejpen, den är ju hur fin som helst precis hela året runt.
 
Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

Inga kommentarer på "En lugnare tisdag med lite julmys"

 1. Lotta skriver:

  Imorgon är det den 24 oktober…så snart börjar nedräkningen! Visste inte att även Ikea säljer tejp, och till ett mycket vettigt pris, och dessutom jul-snygg. Ska bli spännande att se ditt "jul-pyssel".

 2. Johanna skriver:

  Det är aldrig för tidigt att börja med julpyssel, känns skönt att få se att någon annan är sugen 🙂 Tack för insprationen. Detta var mitt första besök på din fina blogg men jag kommer garanterat tilbaka. Glad tisdag!

 3. Jessica skriver:

  Oh jag som faktiskt hade glöggpremiär idag:) annars kan julen vänta lite lite till:) Gillar tejpen, känns lite hemgjord sylt sådär på något sätt. Må gott!

 4. Lisa skriver:

  Jag som var på IKEA igår – att jag kunde missa den fina!

 5. Emily skriver:

  Vad kul, vill med börja julpyssla. Men tror sambon blir tokig på mig om jag skulle börja redan nu 😛 Vad är det du pysslat ihop idag? Kommer bli spännade att se resultatet 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »