Unik bricka DIY

I tisdags gjorde vi så mycket så att det blev bloggtorka av pur utmattning igår, men idag tänkte jag dela med mig av ett roligt DIY nämligen hur man kan göra unika brickor. Underlaget kan vara både digitalt, papper eller som här textil och väljer man papper eller tyg så är det bäst att fråga Läs Mer »

Unik bricka DIY

I tisdags gjorde vi så mycket så att det blev bloggtorka av pur utmattning igår, men idag tänkte jag dela med mig av ett roligt DIY nämligen hur man kan göra unika brickor. Underlaget kan vara både digitalt, papper eller som här textil och väljer man papper eller tyg så är det bäst att fråga bricktillverkaren om de har några materialkrav.
 
En av de öppna förskolor som vi brukar gå till hade kvällsöppet och bjöd in till lite tryckverkstad men det här kan man lika gärna göra hemma och motiv kan ju vara allt ifrån teckningar till potatistryck och vi valde att föreviga Marispanrosens små tassar. Nu kom jag på att det här kommer ju bli julklapp till väl valda familjemedlemmar… så schhhhh (sluta läs om du känner dig träffad och inte vill låtsas överraskad den 24/12).
 
Du behöver: tyg, textilfärg, stämplar, roller och en gullig modell (på något vis blir ett par 43:or inte lika charmigt…) allt utom möjligen modellen hittar du i en hobby/pysselbutik. De brukar i alla fall inte finnas till försäljning.
 
Rolla på färgen på händer och fötter och tryck sen vald kroppsdel mot tyget. Har man en sprattlig bebis är det bra att vara två och hjälpas åt, och tänk på att textilfärg liksom är gjort för att inte gå bort från kläder så använd förkläde eller ofavoriter.
 
 
Händerna är kluriga att göra på små bebisar som gärna knyter näven men fötterna är både supersöta och lätta att använda som stämpel. Om och om igen.
 

En bricka har ju både fram- och baksida så då kan man skriva något fint på baksidan. God Jul, Grattis, eller vad motivet föreställer kan ju vara passande.

När motivet är klart skickar man in det till bricktillverkaren som fixar resten. Jag har använt mig av Åry Trays både nu och förr och de är jättebra (levererar till Tennet bl. a). I tryckbranchen gäller oftast ju fler desto billigare, men när du själv står för materialet, tyget i det här fallet, så kostar det inte många slantar för en unik produkt. En bricka 27×20 cm 65:- och en dubbelt så stor oval bricka  för strax under hundralappen. Sen tillkommer förstås lite frakt och så och tänk på att leveranstiden så här års är 3-6 veckor så skynda er om det ska bli en julklapp!
 
Tänk också på att en hårt arbetande modell kan ledsna och kinka ihop även fast det är ett roligt jobb och då är det bra att ha något som piggar upp. Hejarop och tjänstvilliga mattanter till exempel. Jag kan säga att enda anledningen att vi slutade vid ett par brickor och inte gjorde hundra var att det kändes lite som om vi tänjde på gränsen till barnarbete… Men roligt var det, sa föräldrarna.
 

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It
 
 
 

Inga kommentarer på "Unik bricka DIY"

 1. Mor Lisen skriver:

  Mmmmmmmmm…
  Brickarbetet är en fantastisk idé… men "modellen" är bland det mest älskade och underbaraste en mormor kan se!
  Lääääääängtar! <3<3<3

  Puss på er, Godingar :))

 2. Lisa skriver:

  Nämen så underbart och vilken superduperidé – den kanske jag inspireras av (läs stjäl) 🙂 Kram

 3. Tippbritta skriver:

  Gud vilken grej! Hur beställer man och vad är minimumbeställning och frakten?

  • Förlåt att svaret dröjt. Kolla arytrays.se, där kan man fylla i ett fomulär för en offertförfrågan, eller ring 0481-423 40 och fråga dem direkt. Det finns inget minimum utan man kan beställa en enda bricka om det är så. Hur bra som helst.

 4. Husfrugan skriver:

  Inspireras till lite julklappstips! Hoppas det är ok att jag länkar till dig via min blogg:)

 5. Mille skriver:

  Vilken rolig idé – detta ska jag prova! Färgen på själva brickan blir det detsamma som tyget man valt ut, eller väljer man det separat hos bricktillverkaren? Och samma med motivet – väljer man textilfärg efter den färg man vill ha på den faktiska brickan (eller tar man färg och tyg efter vad som funkar bäst att producera brickan från/av)?

  Tack för en bra och inspirerande blogg!

  /Bokstavligen


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »