Regnmolnsmobil DIY

Här kommer ännu ett DIY-tips till barn snarare än för barn. När Marispanrosen var nykläckt svischade en pinterestbild av en molnmobil förbi och jag ville göra något liknande att hänga ovanför skötbädden. Nu i efterhand har jag sett att den som inspirerade mig finns på Etsy. En mall till min 3D-variant i papper hittar ni Läs Mer »

Regnmolnsmobil DIY

Här kommer ännu ett DIY-tips till barn snarare än för barn. När Marispanrosen var nykläckt svischade en pinterestbild av en molnmobil förbi och jag ville göra något liknande att hänga ovanför skötbädden. Nu i efterhand har jag sett att den som inspirerade mig finns på Etsy. En mall till min 3D-variant i papper hittar ni i utskriftsformat här.
 
Skriv ut mallen på ett A4-papper och rita av figurerna på styvare papper/kartong i valfri färg. Varje del, utom paraplyhandtaget, görs i dubbel uppsättning. Skär sedan ett snitt från mitten nedåt på den ena och från mitten uppåt på den andra delen för att kunna kila dem i varann och skapa 3D-effekten. Jag gjorde själva upphänget, där jag knöt fast pappersfigurerna i tunna trådar, av en kemtvättsgalge som jag formade om med hjälp av en avbitartång.
 
Marsipanrosen gillar sin mobil skarpt, särskilt när man sätter snurr på den!
 

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

 
 
 
 
 

Inga kommentarer på "Regnmolnsmobil DIY"

 1. Jessica skriver:

  Men så fin! Den där ska jag lägga på minnet och göra när pysselandan faller på.

 2. Carolina skriver:

  Men åååååhhh!!! Så himlans himlans FIN! Den finaste mobil jag sett tror jag visst!

 3. maria skriver:

  Hjälpes vad fin!

 4. Isolde skriver:

  Gud vad fin den var!! 😀

 5. Sofia skriver:

  Så duktigt gjort! Riktigt fint! 🙂

 6. Hanna skriver:

  Fantastiskt söt!

 7. Linda skriver:

  Åh vilken fin! En sådan måste jag tillverka, om tiden finns någon gång 🙂

 8. Junitjej skriver:

  Åh, så fint det blev!
  Roligt att inlägget hamnade på startsidan! GRATTIS!

 9. Hilma & Johanna skriver:

  Så vacker! Du har bra teknik med kameran! Kram!

 10. Elin skriver:

  ska tipsa min moster fin blogg!

 11. Men åh, vilken fin!! Är själv sugen på att göra en egen till bebis 🙂

 12. Så himla söt!:)
  Om jag en till lite så ska jag göra en regnmolsmobil.

 13. Sophie skriver:

  Åh vad fint! 😀

 14. Julia Söderlund skriver:

  Super fin
  Besök min blogg http://www.Redemption.blo.gg 🙂

 15. Cindy skriver:

  Vad fint, kreativt! 🙂

 16. underbart, det här är en perfekt julklapp till småkusinerna! 😀

 17. Så fin den var, väldigt kreativt och personligt 🙂

 18. Hannele skriver:

  Amen herregud vilken fin och kreativt gjort! ^^

 19. conscious skriver:

  Men åh så fin! 🙂

 20. Anonym skriver:

  men så sött! har också tänkt fixa egen mobil till nästa barn, ska bli roligt!

 21. Elin skriver:

  Mysigt med ett litet regnmoln inomhus! 😀

 22. Anonym skriver:

  Oj så duktig du är!

 23. Tess skriver:

  Åh, så sött! 🙂 Kram

 24. Vad roligt att så många gillade detta inlägg. Tusen tack för alla era kommentarer!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »