Tillväxtkurvan

Barn vill bli stora. Växa. Och fort ska det gå för tänk om man råkar vara lite kort i rocken då dröjer det ju hur-länge-som-helst innan man får åka de allra häftigaste attraktionerna på nöjesfältet. På insidan av skafferidörren hemma hos min dagmamma var det fullklottrad med alla ungars längdutveckling: Jocke, Micke, Linda, Malin, Johan, Läs Mer »

Tillväxtkurvan

Barn vill bli stora. Växa. Och fort ska det gå för tänk om man råkar vara lite kort i rocken då dröjer det ju hur-länge-som-helst innan man får åka de allra häftigaste attraktionerna på nöjesfältet. På insidan av skafferidörren hemma hos min dagmamma var det fullklottrad med alla ungars längdutveckling: Jocke, Micke, Linda, Malin, Johan, Jimmy, jag, Ceasar… och Lill-Mickes förstås. Många små markeringar och datum. Men sen flyttade hon och kvar blev varenda tillväxtkurva. Men om man målar en mätsticka på en möbel – en hylla eller ett högt skåp så det blir som en jättelinjal, så kan man ju flytta med alla minnen av hur man skjuter i höjden. Och se om det blir den här eller nästa sommar man äntligen får åka FlumeRide.
Tipstack till Tiger.
 
Foto: Kristina Kurronen, styling: Susanna Vento

6 kommentarer på "Tillväxtkurvan"

 1. Malin skriver:

  Snyggt, blir nog till att göra i Simons rum! Som en pik till annan fam.medlem kan man ju ha en på bredden i köket!

 2. Nilla skriver:

  Fin idé! (Vi bor ju i det huset som vi köpte av makens föräldrar. Så på en dörrkarm nere i källaren finns streck som berättar hur han och hans syrra växte 🙂 Själv har jag skrivit upp mina barns mått i deras "hyss"-böcker. Men vi har även kladdat lite i källaren…!

 3. Nilla skriver:

  Alltså jag kan inte låta bli att störa mig på att du ska behöva ha din text understruken… Det blir så fram tills att du sätter in en länk i inlägget. Efter länken blir det inte understruket längre. Det vill säga det blir likadant som när man gör en länk.

  I min blogg har jag ju det så att en länk är, understruken och när man för muspekaren över den så blir texten ljusblå. Jag brukar nu mera, oftast, göra så att jag lägger in en länk i början av inlägget för att slippa att texten blir markerad i resten av inlägget. ( i mitt översta inlägg just nu är det bara ordet "Bild:" som blir blått då man för muspekaren över. SÅ som en temporär lösning kan du ju lägga in en länk på första ordet i inlägget, helt enkelt…

  Stilmallar är svårt, men i början av min stilmallstext står det typ:
  a {color: #000000;}
  a:hover {color: #6CA5FF;}
  #wrapper {
  clear:none;
  och så vidare. Färgnumret 6CA5FF står för det ljusblå färgen. Alltså detta har jag inte ändrat själv utan det följde med den stilmall jag valde från första början 2005. Kanske är det där någonstans du kan ändra från understruket till en färg istället? Men det vågar jag inte säga mer om än så… / Nilla


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »