Julen i bilder

God fortsättning alla som så troget kikar in här på bloggen! Efter en riktig julturné är vi nu åter hemma och har en ljuvlig veckas ledighet tillsammans att se fram emot. Jag har precis kollat igenom kameran och sammanfattningsvis var det en väldigt mysig jul med många nya ansikten för Marsipanrosen.   Efter min rimsession Läs Mer »

Julen i bilder

God fortsättning alla som så troget kikar in här på bloggen! Efter en riktig julturné är vi nu åter hemma och har en ljuvlig veckas ledighet tillsammans att se fram emot. Jag har precis kollat igenom kameran och sammanfattningsvis var det en väldigt mysig jul med många nya ansikten för Marsipanrosen.
 
Efter min rimsession i etern åkte vi upp till svärföräldrarna och för första gången missade jag jul-Kalle, men det var skönt att inte stressa på halkiga vägar. Helgdagarna har varit fyllda med julbad, traditionella dukningar och finkläder.

 
 
Många glittrande men sticksiga granar som Marsipanrosen var väldigt fascinerad av kändes också på. Och tänk att en fyramåndaders redan har ett photo face. Hon blir stilla och tittar pliktskydigt in i kameran när den kommer fram och har man tur fyrar hon av ett tandlöst leende också.
 
Mitt i alltihopa blev det barndop och Marsipanrosens jämngamla kusin från Italien fick tvätta håret i kyrkan, vi sjöng luciasånger och hade pusskalas och när man är lika gammal är det mysigt att viska lite om sånt som de vuxna ändå inte förstår…

 
Nu är glada julen slut, slut, slut och vi ska ägna årets sista söndag åt att köra en stor form med lasagne till ett par kompisar som precis blivit med hus och kanske hellre packar upp kartonger än lagar mat idag.

Foto: Sara Zetterström, Little Miss Fix It

4 kommentarer på "Julen i bilder"

 1. Frida skriver:

  Nyårskramar till Marsipanrosen med familj! Om jag maxar mig i tid kanske vi kan klämma in en sedvanlig Milanotripp i sällskap av två små 😉

 2. 2-barns-mamman skriver:

  Marsipanrosen ser ut att ha haft en riktigt mysig första jul!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »