6 månader

För er som kollar in utifrån känns säkert ett halvår helt rimligt för att inte säga i minsta laget sedan man la en köttbit på grillen och satt länge ute i trädgården med ett aldrig sinande glas rosé medan solen sänkte sig och när kvällskylan krupit närmare svept in sig i en pläd och sett Läs Mer »

6 månader

För er som kollar in utifrån känns säkert ett halvår helt rimligt för att inte säga i minsta laget sedan man la en köttbit på grillen och satt länge ute i trädgården med ett aldrig sinande glas rosé medan solen sänkte sig och när kvällskylan krupit närmare svept in sig i en pläd och sett till att täcka de bara anklarna från myggattentat. Eller. Lustgasdimmigt ifrågasatt mannens pressumtiva semesterplaner (ja, eventuellt kan det ha rutits något förfärligt i detta töcken – tydligen ska orden “-kom hit! Tror du det är nå´n jävla semester eller?!” yttrats, men det kan också vara förtal för jag minns faktiskt inte just episoden i fråga) under pågående förlossning i sal 2 på lasarettet.
 
Ett halvår alltså sedan hon höll på att ramla ut i trosorna den 7 augusti 2012. Well, ramla och ramla. Ramla är kanske inte det mest välbeskrivande scenarito efter 28 timmars värkarbete men det var liksom rena rama ketchup-effekten den där födseln av vår Marispanros. Först hände inget, och sen inget… och sen fortfarande inget och sen efter lite mojsande och tittande i flaskan (ja själva flaskan var ju något helt annat i just det här händelseförloppet om ni fattar) och till slut med ett gåbord som fungerade som en stor fet dunk där bak så kom liksom allt på en gång. Onge, livslånga band, kärlek, oro, påsar under ögonen, Pampersklubben och oförbehållen kärlek. 
 
Jaha, jag skrev kanske det två gånger, kärlek. Varje dag detta halvår, hur trött jag än varit. Hur frustrerande det än är att mamma-rollen helt skoningslöst liksom trampar på Sara-rollen och littlemissfixit-rollen. Och fru-rollen (shit, höll på att glömma den, je-ez). Obevekligt kliver hon fram den där mamman och bara bestämmer att här ska ammas, här ska gullas, här ska tröstas, här ska livslång trygghet skapas, här ska lekas Houdini i Försäkringskasse-reglementet, här ska puréas, här ska sjungas, här ska babysimmas, här ska det gå inflation i ordet metod, här ska vyssjas, här ska älskas och så sakteliga ska här vävas samman en god person. Minsann. Ja hur svårt det än är att ta sig fram i denna vingliga balansakt så har jag verkligen älskat varje sekund. Nästan.
 
Men att älska varenda kvadratmillimeter av denna ljuvliga lilla varelse, det är hur lätt som helst kan jag säga!
 
Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

12 kommentarer på "6 månader"

 1. Maria skriver:

  ja visst är det helt obeskrivligt fantastiskt. Att man kunde älska en liten människa så himla mycket. Det här är livet.

 2. Anonym skriver:

  Ja, det kan inte vara svårt att älska någon som är så söt 🙂

 3. 2-barns-mamman skriver:

  Härligt skrivet! Så söt hon är på sista bilden 🙂

  Jag har för andra gången i mitt liv fått uppleva detta i nu 11 månader.
  Idag skall den efterlängtade hela nattsömnen komma, haha
  http://askmolnochrosaludd.blogg.se/2013/february/feb-08-2013.html

 4. Malin F skriver:

  Alltid lika välskrivet! 🙂 Det är underbart nästan hela tiden att vara mamma! <3 grattis till lilla Boo på halvårsdagen! 🙂

 5. Katarina skriver:

  PRECIS så är det. Du är så duktig på att sätta ord på den här bergochdalbanan som kallas föräldraskap!

 6. Camila skriver:

  Du skriver så bra och fint!!!! Jag har en jämnårig liten Siri Sirapslimpa hemma och det du skriver är på pricken så det känns! På prick! Grattis till lilla marsipanrosen och torpet och tack för en toppenblogg!

 7. 2-barns-mamman skriver:

  Tyvärr stavas vårt sovrecept just mor- och farföräldrar 🙁 Men jag lovar dig att det löser sig med tiden, fast om ni är i behov nu kanske ni kan ta en tripp och lämna rosen hos dem och själva ta in på hotell.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »