Lite Lena Ph över det hela

Marsipanrosen sover och jag borde göra detsamma, men med denna nyvunna egentid är det svårt att låta bli bloggen så här kommer lite inspiration för små fashionistor.   Under ett snabbt besök på H&M i förra veckan fick jag nämligen syn på en hiskelig kjol som hängde längst ut på ett rea-ställ, direkt såg jag Läs Mer »

Lite Lena Ph över det hela

Marsipanrosen sover och jag borde göra detsamma, men med denna nyvunna egentid är det svårt att låta bli bloggen så här kommer lite inspiration för små fashionistor.
 
Under ett snabbt besök på H&M i förra veckan fick jag nämligen syn på en hiskelig kjol som hängde längst ut på ett rea-ställ, direkt såg jag en annan bild framför mig och den fick följa med hem. En kort session med symaskinen senare fanns det en fix färdig marsipanros-kreation. Av lite tyg som blev över knöt jag en slarvig rosett på ett hårband och voila så hade hon platsat i vilken melodifestival som helst. Inte nog med den överhängande risken att ongen kommer prata på bredaste småländska, hon kommer dessutom kunna säga: -Mamma syr mina egna kläder.
 
Före/efter:
 

Foto: Sara Zetterström, little miss fix it
 
 
 

14 kommentarer på "Lite Lena Ph över det hela"

 1. Ulrika skriver:

  Vilken kreativitet! Härligt!!

 2. Natalie skriver:

  Jättesnyggt! Inspirerande 🙂 Hade du ett mönster eller gick du på känsla?

 3. Josefin skriver:

  Så fint! Gillar verkligen alla dina diy-tips, hälsningar en inredningsintresserad mammaledig med en 4-månaders tjej 🙂

 4. Anna skriver:

  Oj, vad du är duktig! 😀 Och vilken söt unge du har! 😀

 5. malin björling skriver:

  åh den blev ju för härlig din kreation, känns som lite bebisglamour med spets och rosett, tjoho !

 6. Frida skriver:

  Åh så fint! Du är grym med symaskinen.

 7. Helena skriver:

  Vad fräcka byxor och rosett hon fick! 🙂

 8. Mawlejns photos skriver:

  Jösses så fiffigt! Så ska jag också göra när jag blir mamma 🙂

 9. Men så duktig du är! 🙂 Snyggt det blev!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »