DIY krokar till barnvagnen

Nu har vi precis vinkat av vår favorit-holländare Maria och tänkte fortsätta denna fredag med lite mer kompishäng eftersom mannen/pappan fortfarande är sjuk och inte så hängvänlig. Först tänkte jag bara skicka med er ett litet helgpyssel som är garanterat hängvänligt, säkert funktionellt till något jag inte tänkt på (cykeln?) men definitivt fiffigt till barnvagnen. Läs Mer »

DIY krokar till barnvagnen

Nu har vi precis vinkat av vår favorit-holländare Maria och tänkte fortsätta denna fredag med lite mer kompishäng eftersom mannen/pappan fortfarande är sjuk och inte så hängvänlig. Först tänkte jag bara skicka med er ett litet helgpyssel som är garanterat hängvänligt, säkert funktionellt till något jag inte tänkt på (cykeln?) men definitivt fiffigt till barnvagnen. Om man inte vill pyssla själv så kan man ju betala 149:- för ett par hos AddBaby, men det är ju just sånt som sätter igång “hur svårt kan det va?!-attityden” hos mig och det blir nästan en sport att göra det själv till priset av en bråkdel.
 
 
Du behöver:
 • Karbinhake, finns billiga på ex. Claes Ohlson. Mina fyndade jag på Tiger – 2 för 10kr.
 • nylonband ca 25 cm/hängare, minst lika brett som kardborrbandet
 • kardborrband (jag använde klistervarianten för det var den jag hade hemma)
 • en symaskin – så går det på nolltid
Klipp till en bit av nylonbandet, lägg det dubbelt lite förskjutet och sy en tät sicksacksöm i en kanal så att haken precis får plats. Sy fast den vassa delen av kardborrbandet på den yttre sidan på den kortare stroppen och den mjuka delen på den inre sidan på den längre stroppen. Smält ändarna på bandet, så de inte repar sig, med en tändare. Klart!
 

 
Varning för att hänga tyngre saker så vagnen blir baktung bara. Marsipanrosen höll på att flyga som en clown på cirkus när jag obetänksamt slängde dit en matkasse modell blytung här om dagen. Annars vill jag som vanligt bara säga -Happy Friday! (och massa kärlek och tack för att just DU läser bloggen!)

5 kommentarer på "DIY krokar till barnvagnen"

 1. Anonym skriver:

  Smart, väldigt mycket billigare att göra det själv!

 2. 2-barns-mamman skriver:

  Smart!
  Go fredag till er med! Hoppas maken repar sig och att ni andra klarar er!
  Här har vi inte heller haft så mysigt, kört på fredagsMUT hela dagen med en bångstyrig 3-åring…

 3. johanna skriver:

  Men va smart! Tack för tipset! 🙂

 4. Vad fiffigt 🙂 Du är kreativ du!

 5. Anna skriver:

  Jag vet precis hur det är att råka lasta vagnen för tungt fram. Hämtade ut paket som jag så fint la över liggdelen. Vagnen tippade inte tack och lov men under promenaden hem fick jag knuffa framåt i snön och uppåt för att bakdäcken inte skulle flyga i luften!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY- projekt

 • DIY – tavelvägg av foto modell större

  Igår var jag inne en sväng på Bolia i Bergen och såg en mäktig tavellösning. Man hade tagit ett stort foto (det kan man beställa från ett tryckeri) och delat upp det och ramat in det i flera mindre ramar, nåväl den största är 50x70cm, vilket ger en häftig effekt och skapar ju möjligheten att Läs Mer »

 • Moodboard Lillstugan

  Vi fick en härlig söndag med lunch på Pelles, långpromenad på kala klippor och plocka smultron på strå, krabbfiske och underskattat god sommarmat (med färska primörer). Vid läggdags igår kände jag att Boo hade feber och sen var det dags även för Jesper. Semesterklassiker – när ledigheten äntligen kommer, kommer även sjukdomarna som ett brev Läs Mer »

 • DIY – säker påbyggnadssäng för spädbarn

  Förr-förra helgen åkte vi på bebissafari genom Småland och hälsade på olika vänner som blivit fler i familjen. Hemma hos Elin & Henrik träffade vi storebror Charlie och nya lilla Vera-Lo som bara var 10 dagar gammal. Förutom av den ljuvliga lilla fröken som mest sov sig genom vårt besök så blev jag lite betagen Läs Mer »

 • Tolettrenovering dag 5

  Jag tänkte det är dags att visa lite från renoveringen. Som vanligt när man gör allt själv, och ännu hellre tillsammans med en 3-åring, så tar det betydligt längre tid än om man anlitar hantverkare. Det är lite som att livet tar mycket större plats när man jobbar åt sig själv och inte särskilt många Läs Mer »