Vabruari och Sweet Home 3D

Här lyser inläggen med sin frånvaro och det kommer väl knappast som någon skräll att “vabruari” verkligen gör skäl för namnet även i den här familjen (även om jag VAB:ar på heltid så att säga). Marsipanrosen drog till med en rejälv dos feber vilket resulterade i en mindre rejäl dos sömn till mig själv och Läs Mer »

Vabruari och Sweet Home 3D

Här lyser inläggen med sin frånvaro och det kommer väl knappast som någon skräll att “vabruari” verkligen gör skäl för namnet även i den här familjen (även om jag VAB:ar på heltid så att säga). Marsipanrosen drog till med en rejälv dos feber vilket resulterade i en mindre rejäl dos sömn till mig själv och natten till igår klev in som vinnande bubblare på värsta vaknätterna hittills-listan.
 
Förutom att det gör ont som tusan i mammahjärtat att se Rosen så vissen (verkligen bra symbolik) så blir det mindre tid att utforska nya roliga saker, som det här plättlätta programmet till exempel. Sweet Home 3D, bara att ladda hem och börja leka. Lättare än både Auto- och ArchiCAD som jag annars jobbar med och även om jag inte är superhaj på det så verkar det lättare än SketchUp också. Jag ägnade några timmar i vårt 30m² stora kylskåp, kallat torpet, i veckan och mätte allt som mätas kan -skissade upp det på millimeterpapper och överförde infon till den nya webbaserade leksaken så nu står grundlayouten klar. Bara att börja lattja runt med möbler alltså, när vårt hem är mer sweet och mindre sjukstuga vill säga.
 

Foto & skärmdump: Sara Zetterström, little miss fix it

4 kommentarer på "Vabruari och Sweet Home 3D"

 1. Lotta skriver:

  Hoppas din dotter kryar på sig! På min förskola går just nu magsjukan. Den är heller inte rolig att få..mina kollegor och jag äter pepparkorn, spritar händerna och håller tummarna att den försvinner snabbt. Vilket fint litet torp ni köpt. Häftigt att man kan sitta hemma och inreda!
  Kram Lotta

 2. 2-barns-mamman skriver:

  Krya på dig lilla marsipanrosen! Min lilla skrutt är också rejält vissen 🙁
  Ett sånt bra program, tack för tipset. Vi ska bygga om här hemma inom kort, perfekt att börja planera lite, specielt badrummet… 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »