Sjöströms stuga

Det är alltså till Sjöströms stuga jag sitter här och funderar över tapetval och tidstypiska möbler. Eller Sjöströmmagå-åden som man säger på orten, inofficiellt namngiven efter målaren som bodde där en gång.   skärmdump av Karlslund från Boråstapeter Med den febriga ongen på höften har jag idag svept runt mellan vällingkastrullerna och Näsfrida, ömsom army-rullat Läs Mer »

Sjöströms stuga

Det är alltså till Sjöströms stuga jag sitter här och funderar över tapetval och tidstypiska möbler. Eller Sjöströmmagå-åden som man säger på orten, inofficiellt namngiven efter målaren som bodde där en gång.
 
skärmdump av Karlslund från Boråstapeter

Med den febriga ongen på höften har jag idag svept runt mellan vällingkastrullerna och Näsfrida, ömsom army-rullat underhållande på golvet och ömsom upprepat retoriska frågor som en sinnesjuk fraggel: -Var är ugglan? -Va-ar är ugglan? -Var är Barbamama? -Va-ar är Barbamama? (inte fullt lika retorisk med tanke på min slående likhet med originalet för några månader sen) medan jag klämt telefonen mellan örat och axeln när jag samtal efter samtal fiskat efter de hundraåriga rötterna i vårt torps historia för att få fram lite mer än den något småtråkiga fastighetsbeteckningen. Med K-G från hembygdsföreningen, med markägare från förr och nu har jag listat säljare, köpare, legender, arkeologiska utgrävningsprotokoll, pantbrev, vattenprover, vägbyggen och takläggningsfakturor.  Sjöströms stuga alltså. Okej, att dra paralleller till Erin Brockovich är kanske lite over the top. Men brunnsvattnet ÄR faktiskt otjänligt. Sägs det.

 
 

6 kommentarer på "Sjöströms stuga"

 1. Räkan i Götet skriver:

  Spättan on a mission! Jag kan se det framför mig. So jo vant a nummer? Aj got nummers. How about sjuttioelva as in the amount of phone calls I had to make to find out vatten is otjänligt. And 0 as the amount I want to pay to get it little mis fixed it… 🙂

 2. ikke skriver:

  Hej och tack för din inspirerande blogg!
  Fasadbeteckning är en sak, fasadbetäckning är något helt annat 😉 Ha en bra dag!

 3. Lotta skriver:

  Oj, vilket elände med ert vatten! Men samtidigt, förlåt! kan jag inte låta bli att le…du skriver så himla roligt! Man kan verkligen se "ongen" och du hela dagen!! Håller tummarna att det ordnar sig både med febern och vatten till ert nya torp.
  Kram Lotta

 4. ikke skriver:

  Haha, varför jag ens la märke till den lilla detaljen var endast p.g.a ett mycket färskt minne av min egna felstavning av ordet beteckning. Endast några dagar sen och det var så pinsamt att jag inte ens vågar skriva ut det… Jag känner att jag fortfarande rodnar 😉 Tack igen för en mycket inspirerande blogg och för att du låter oss okända ta del av ditt liv! Ha en fin helg!/Ikke


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »