Att mota olle i grind och packa för en polarexpedition

Tittar man igenom senaste veckans instagrambilder (littlemissfixit) så speglar det en ganska ensidig tillvaro med Marsipanrosen och mat för hela slanten. Ongen har haft feber och en dunderförkylning, samtidigt som vi kör Matkasse för tredje veckan, mannen laddar upp för ett vasalopp och vi packar för en tiodagarsresa. Ja alla med grundläggande kunskaper i geografi Läs Mer »

Att mota olle i grind och packa för en polarexpedition

Tittar man igenom senaste veckans instagrambilder (littlemissfixit) så speglar det en ganska ensidig tillvaro med Marsipanrosen och mat för hela slanten. Ongen har haft feber och en dunderförkylning, samtidigt som vi kör Matkasse för tredje veckan, mannen laddar upp för ett vasalopp och vi packar för en tiodagarsresa. Ja alla med grundläggande kunskaper i geografi vet ju att den där kungen skidade mellan två orter i Dalarna men om man tittar till vår packning så skulle man lätt kunna tro att det rör sig om en polarexpedition. Minst.
 
Det på bilden är det lilla. Lägg till skidutrustning för två vuxna (både längd och alpint), vallaställ, babypulka, vagn, resesäng, en småbåtshamn och en chiffonjé… Okej, inte de två sista sakerna men jag skulle inte bli förvånad om det var något liknande jag försöker pressa in i lastutrymmet imorgon.
 
Så här käkas det vitaminer och saneras leksaker tjugofyrasju. För jag har bestämt mig för att den där halsen som känts tjock i ett par dagar minsann ska motas i grind, det räcker så bra att nattsömnen är under all kritik för tillfället och att det krävs andragradsekvationer för att räkna ut hur vi ska få in all packning i bilen. Efter en sån här period när det blivit att allt jag tycker är extra roligt fått stå tillbaka för att bara få vardagen att flyta känns det än mer viktigt med pepp och när den här bacill- och skidhelvetesskiten (excusez mon mauvais français) är över då ska jag ta mig tusan ta det där vykortet på orden!
 
Foto: Sara Zetterström, little miss fix it

3 kommentarer på "Att mota olle i grind och packa för en polarexpedition"

 1. Karodie skriver:

  Wohoo! Tänker minsann se till att ta tillfället i akt att klämma och känna på den däringa rosen när det bär av norrut! Bara så ni vet;)
  Och hett tips för att mota bort Olle: ColdZyme. Googla på det. Eller köp direkt.
  Puss och kram

 2. Ulrika skriver:

  Blir det vasaloppsåkning igen alltså, bra jobbat Jesper!
  Hr ni vägarna förbi Falun så vet du att ni är hjärtligt välkomna oavsett om det bara är fem minuter eller en hel natt! Vill ju så gärna träffa Boo, och er också förstås! Och Tea älskar bebisar så hon skulle bli överlycklig:-)
  Puss och kram på er alla!

 3. Anna m Ludde skriver:

  Av någon anledning så kan jag inte kommentera hos dig från mobilen, men jag är här inne och kikar jämt, bara så du vet. 🙂

  Hoppas ni tillfrisknar snabbt! Kram


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »