8 månader

Det är lite som det där med att börja raka benen. Alla säger det men ändå fattar man det inte förrän man är där själv. Fast när det gäller benbehåring så ska man aldrig börja och när det gäller bebisar så är det den bästa tiden som är precis precis just nu. När hon var Läs Mer »

8 månader

Det är lite som det där med att börja raka benen. Alla säger det men ändå fattar man det inte förrän man är där själv. Fast när det gäller benbehåring så ska man aldrig börja och när det gäller bebisar så är det den bästa tiden som är precis precis just nu. När hon var (när jag skrev det här igår kväll gjorde jag en paus och gick tillbaka och läste alla andra jubileums-inlägg och blev alldeles bölig och så mjuk i hjärtat att jag var tvungen att hindra mig själv att gå och väcka ongen och lukta henne i nacken och pussa henne på magen och berätta för henne hur mycket jag älskar henne…)
 
Pjuh! När hon var två månader kunde hon inte ens hålla huvudet stadigt och nu ett halvår senare reser hon sig mot stolar, bord och förbipasserande ben (mindre lyckat, vi kallar henne inte Einstein – än) och kryper precis så bebiskorrekt som dockan med batteri i magen som min lillasyster fick när mamma och pappa kom hem från en resa till London i slutet på åttiotalet. Och det har aldrig varit roligare att vara mamma! För när kunde man underhålla någon på det här viset bara genom att äta ett päron sist? Förlåt för både mitt och Marsipanrosens dåliga bordsskick, men allt för konsten vettni.
 
 

9 kommentarer på "8 månader"

 1. Elin skriver:

  Så himla underbar!
  Kommer så väl ihåg när min lillebror (en liten sladdis) va i den här åldern. Nu är han tio år gammal. Men vi kallar honom bebis ändå 🙂

 2. Lisa skriver:

  Haha, ljuvlig film! Och du kan verkligen sätta ord på hur det är och känns 🙂 Kram

 3. Lotta skriver:

  Vilken goé "onge" du har! Man blir alldeles varm i hjärtat av hennes skratt. Tänk vad lite (förlåt, inte för att jag på något sätt vill förminska dej!:) det behövs för att få ett så gott skratt! Har för mej att det finns något klipp med någon som låter som plinget från micron, och får liknande effekt. Tänk vilken tur att vi har våra härliga ungar! Förgyller vår vardag…

 4. Lilly skriver:

  Jag ramlade in på din blogg för några dagar sedan…vilken fantastisk blogg! Så himla mysig! Jag blev alldeles förtjust! 🙂 Och så verkar det som att vi har exakt jämngamla döttrar…

  Jag kommer helt klart att läsa vidare!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »